Pere Aragonès destitueix el vicepresident del govern, Jordi Puigneró

El president de la Generalitat de Catalunya ha pres aquesta decisió després de reunir-se al llarg del dia amb tots els consellers del govern i el secretari general de Junts, Jordi Turull

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, durant el Debat de Política General
El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, durant el debat de política general / Europa Press

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dimecres a la nit la seua decisió de destituir el vicepresident del govern, Jordi Puigneró. Una decisió motivada per la "pèrdua de confiança política", ja que Puigneró sabia que Junts anava a presentar una qüestió de confiança i no el va avisar.

Aragonès ha fet l'anunci en una compareixença davant dels mitjans després de reunir-se aquesta vesprada amb tots els consellers del seu govern i després d’una reunió de més de tres hores amb el secretari general de Junts, Jordi Turull, en la qual han abordat la fractura entre els dos socis de govern.

El cessament del vicepresident s'ha produït després que dimarts en el debat de política general Junts plantejara que Aragonès se sotmeta a una qüestió de confiança si no concreta com complir l'acord del govern. El president ho va rebutjar i va fer una crida als seus socis de coalició a prendre una decisió "amb celeritat" sobre si es mantenen o no en l'executiu.

També et pot interessar

stats