Pedro Sánchez, nou president de la Internacional Socialista

És el primer espanyol al capdavant de l'organització, que comandarà per un període de quatre anys en substitució de l'exprimer ministre grec Geórgios Papandreu

El president del govern espanyol Pedro Sánchez, acompanyat dels expresidents socialistes Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero en una acte de 2014
El president del govern espanyol Pedro Sánchez, acompanyat dels expresidents socialistes Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero en un acte de 2014 / Luca Piergiovanni (Efe)

El president del govern i líder del PSOE, Pedro Sánchez, serà el pròxim president de la Internacional Socialista en substitució de l'exprimer ministre grec Géorgios Papandreu, que estava en el càrrec des del 2006.

El termini per a presentar candidatures va expirar dilluns sense que es presentaren candidatures alternatives a Sánchez, que es convertirà en el primer espanyol a presidir l'organització. El cap de l'executiu espanyol serà nomenat per un termini de quatre anys en el XXVI Congrés, que tindrà lloc del 25 al 27 de novembre a Madrid.

La notícia s'ha conegut en vespres del quaranta aniversari de la primera victòria electoral del PSOE de Felipe González, un 28 d'octubre de 1982.

La Internacional Socialista agrupa 132 partits polítics socialdemòcrates, socialistes i laboristes de tot el món i que té per objectiu "consolidar" les polítiques socialdemòcrates. 

La voluntat de Sánchez és dotar de més presència i influència la Internacional Socialista en fòrums internacionals de rellevància com l'ONU i facilitar el retorn de formacions com el Partit Socialdemòcrata alemany, segons fonts socialistes.

També et pot interessar

stats