Pedro Sánchez: "L'obesitat infantil és un problema greu a Espanya"

El president del govern s'ha pronunciat un dia després que el Ministeri de Consum va anunciar que es prohibirà la publicitat de dolços dirigida al públic infantil

El govern prohibirà la publicitat de dolços i begudes calòriques per a xiquets
El govern prohibirà la publicitat de dolços i begudes calòriques per a xiquets / Europa Press

El president del govern, Pedro Sánchez, ha qualificat l'obesitat infantil com "un problema greu a Espanya" que "el Govern està decidit a tallar".

Així s'ha pronunciat Sánchez en Twitter després de reunir-se, acompanyat de la ministra de Sanitat, Carolina Darias, amb l'exjugador de bàsquet i cofundador de la Gasol Foundation, Pau Gasol.

"L'obesitat infantil és un problema greu a Espanya i el govern està decidit a atallar-lo. Garantir als xiquets i xiquetes una infància saludable i plena és un compromís ineludible. Gràcies, Pau Gasol i Gasol Foundation, per la vostra implicació activa en aquesta lluita que és comuna", ha assenyalat Sánchez.

Pau Gasol ha celebrat com a "bones notícies" que el govern estiga "compromés a posar en marxa un pla integral de lluita contra l'obesitat infantil", que considera "el principal problema de salut dels xiquets a Espanya".

La reunió es produeix després de l'anunci del ministre de Consum, Alberto Garzón, que regularà l'emissió publicitària d'aliments i begudes "no saludables" dirigida al públic infantil i adolescent. La norma afectarà la publicitat en televisió, ràdio, sales de cine, internet, xarxes socials, webs i apps amb continguts dirigits a menors de 16 anys.

La mesura, que busca lluitar contra l'obesitat infantil, l'han criticada la Federació Espanyola d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB) i altres associacions de la cadena alimentària, que han mostrat la seua "sorpresa i indignació".

"Tant en el contingut de la proposta del Ministeri de Consum, com en la forma i el llenguatge utilitzats, considerem que s'ataca de manera gratuïta i injustificada els elaboradors d'aliments i begudes. Per a tot el sector i els seus treballadors, que durant la pandèmia han donat un exemple de professionalitat i compromís amb els ciutadans per a garantir-los el proveïment, és inadmissible un anunci en el qual es parla de defensar els xiquets de la indústria alimentària", ha comentat el director general de FIAB, Mauricio García de Quevedo.

D'altra banda, Garzón va alertar aquest dijous durant l'anunci de la iniciativa que "a Espanya l'excés de sobrepés és del 23,3 per cent i l'obesitat del 17,3 per cent". "La suma supera el 40 per cent per als xiquets que tenen entre 6 i 9 anys. Són xifres alarmants i preocupants", ha advertit el ministre, i ha afegit que aquestes xifres són el doble entre les famílies més humils que entre les més adinerades, segons l'informe Aladino.

També et pot interessar

stats