Pedro Sánchez: "He desitjat sort a Pablo Iglesias"

El president del govern espanyol afirma que Yolanda Díaz té "tot el seu suport" com a ministra, però no la confirma com a vicepresidenta.

El president del govern, Pedro Sánchez, durant la XXVI cimera hispanofrancesa
El president del govern, Pedro Sánchez, durant la XXVI cimera hispanofrancesa / Frederic Scheiber (Efe)

El president del govern, Pedro Sánchez, ha afirmat que ha desitjat "sort en la seua nova etapa política" a Pablo Iglesias quan li ha traslladat la seua decisió d'abandonar la vicepresidència segona del govern per a ser el candidat d'Unides Podem a la Comunitat de Madrid. També li ha reconegut la seua aportació al capdavant de la cartera de Drets Socials i Agenda 2030 durant tots aquests mesos.

Sánchez s'ha pronunciat així en ser preguntat en la roda de premsa que ha oferit després de la seua primera cimera bilateral amb el president francés, Emmanuel Macron.

Pel que fa a la intenció d'Iglesias de cedir el seu càrrec al capdavant d'Unides Podem i també la vicepresidència a l'actual ministra de Treball, Yolanda Díaz, Sánchez ha assegurat que té "la millor de les opinions" de Díaz i que "compta amb tot el seu suport com a ministra".

"Complisc els acords del govern de coalició i Unides Podem té tot el meu respecte en la seua participació en el govern", ha afegit el president, que ha explicat que prendrà les decisions que haja de prendre per a facilitar el relleu.

"Hi ha una vicepresidència segona que representa Unides Podem en el govern, no hi haurà cap tipus de problema, hi haurà continuïtat", ha sentenciat Sánchez, però sense confirmar si serà Yolanda Díaz qui es quedarà aquesta vicepresidència segona.

També et pot interessar

stats