Pedro Sánchez enceta una setmana de negociacions decisiva

Durant els pròxims dies es reunirà amb el PP, Esquerra Republicana i Junts per a trobar els suports necessaris per a la seua investidura

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, continua les negociacions
El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, continua les negociacions / Fernando Alvarado (Efe)

Comença una setmana en què les negociacions de Pedro Sánchez per a aconseguir un nou govern seran les protagonistes. El candidat a la investidura continua la ronda de contactes que va iniciar dimecres amb la reunió amb la líder de Sumar i vicepresidenta segona de l'executiu en funcions, Yolanda Díaz. Sánchez i Díaz pretenen accelerar la negociació per a tancar un pacte de govern abans que acabe el mes d'octubre, però Sumar va avisar que demanaria més millores socials a canvi dels seus vots.

La setmana comença amb la reunió de Sánchez amb Alberto Núñez Feijóo aquest dilluns a les 17 hores. Fonts del PP han avançat que Feijóo traslladarà a Sánchez l'“absolut rebuig” al fet que “la governabilitat del país estiga condicionada a les exigències de l'independentisme i supose la ruptura de la igualtat de tots els espanyols”, i li preguntarà amb qui i què negocia exactament el PSOE. Al seu torn, Sánchez demanarà a Feijóo que “alce el veto” a la renovació del Consell General del Poder Judicial, segons assenyalen fonts socialistes, que asseguren que aquesta és “una qüestió molt seriosa i urgent”.

Dimarts, a Barcelona, Sumar presentarà una proposta per a una futura llei d'amnistia als líders del procés, que és el resultat del dictamen d'una vintena de juristes que assessoren la formació sobre l'encaixament de l'amnistia en la Constitució espanyola.

Dimecres, Sánchez continuarà amb les reunions i s’ha citat a les 13:00 hores amb el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, i divendres, últim dia de la setmana de contactes, farà el mateix a les 11:00 hores amb Míriam Nogueras, portaveu de Junts per Catalunya.

Ambdues formacions, amb l’abstenció de la CUP, van aprovar el 29 de setembre una resolució al parlament de Catalunya per a condicionar la investidura de Sánchez al fet “que es comprometa a treballar per a fer efectives les condicions” per a tornar a celebrar un referèndum d'independència.

També et pot interessar

stats