Pedro Sánchez assegura que aquesta setmana hi haurà acord amb els transportistes

El president del govern defensa davant l'oposició que l'executiu està treballant en diversos àmbits però que la solució real ha d'estar coordinada en Europa

El president del govern espanyol, aquest dimecres al Congrés dels Diputats
El president del govern espanyol, aquest dimecres al Congrés / Eduardo Parra (Europa Press)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha mostrat aquest dimecres convençut que aquesta setmana l'executiu aconseguirà un acord amb el sector del transport per a compensar l'alça del preu dels carburants, sobretot el gasoil.

Sánchez ha defensat en diverses ocasions aquesta intenció durant el ple del Congrés després de respondre la pregunta de la portaveu del PP, Cuca Gamarra, que li ha retret la paràlisi de l'executiu davant les diferents vagues que es registren al país, com l'aturada dels transportistes que està provocant desproveïments i tancaments d'empreses. Ho ha repetit en resposta al diputat d'ERC, Gabriel Rufián.

"Arribarem a un acord, n'estic convençut, aquesta setmana amb el sector del transport per a donar solució i per a esmortir l'alça del preu del gasoil, i per a fer entre tots un gran pla que de resposta a les conseqüències de la guerra a Ucraïna i per a aprovar-lo el 29 de març", ha puntualitzat. Sánchez ha incidit que l'executiu està construint un acord de país amb els agents socials i amb els grups parlamentaris.

El govern espanyol va pactar aquest dilluns amb el Comité Nacional del Transport (en què estan presents les grans empreses) mesures per a reduir el preu dels carburants. Mesures equivalents a 500 milions d'euros que no van frenar l'atur, sinó que van provocar que una associació més se sumara a l'atur de la minoritària Plataforma en Defensa del Sector del Transport de Mercaderies per Carretera Nacional i Internacional, formada principalment per autònoms i xicotetes empreses.

També et pot interessar

stats