Passejar, fer esport o anar a veure 'Barbie': així han passat els candidats en la jornada de reflexió

La jornada prèvia al 23J també ha servit al 12,1% dels votants indecisos a reflexionar sobre el sentit del vot

Així han passat la jornada de reflexió els candidats a la presidència del govern espanyol / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
22 de juliol 2023 - 09:47 Actualitzat: 23 de juliol 2023 - 07:34

Després de dues setmanes intenses de campanya, descansar, estar amb la família o aprofitar per a fer esport són els plans de la jornada de reflexió dels candidats a la presidència del govern estatal, amb distincions com un dia de vermut entre amistats i anar al cinema per a veure la pel·lícula Barbie.

Els líders dels principals partits polítics fa quinze dies que estan immersos en els comicis d'aquest 23 de juliol, amb una activitat frenètica repartida entre molts quilòmetres per a protagonitzar mítings a tot l’Estat, entrevistes en mitjans de comunicació i trobades més pròximes amb els simpatitzants.

Aquest dissabte ja no es pot demanar el vot, segons dicta la Llei orgànica del Règim Electoral General, i els candidats aprofiten per a intentar desconnectar i recuperar part dels hàbits privats. Tots han tingut com a prioritat passar el dia amb la família o amistats després de dues setmanes lluny de les llars.

El president del govern central i candidat socialista, Pedro Sánchez, ha aprofitat per a desconnectar amb la família i practicar algun esport. El ciclisme de muntanya és una de les seues pràctiques favorites, que sovint fa acompanyat de la seua dona. 

El líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, ha passat aquest dia lliure amb la dona i el fill a la Corunya, on ha fet un passeig pel centre de la ciutat on va tancar la campanya aquest divendres. El candidat a la presidència ha afirmat que vol passar temps amb el seu fill de sis anys, a qui quasi no ha vist durant la campanya.

Quant a Santiago Abascal, el candidat de Vox, ha passat el dia allunyat dels focus mediàtics i marcadament familiar i no ha volgut difondre imatges. El líder ultradretà té previst dedicar la jornada a les seues plantes.

Yolanda Díaz, la candidata de Sumar, es desmarca de la resta de candidats i ha optat per una jornada més social, envoltada d’amistats. A la vesprada anirà al cinema per a veure la icònica Barbie, l’estrena de la qual ha provocat que s’hagen difós mems amb la vicepresidenta encarnant la famosa nina durant la campanya.

Segons l'última enquesta electoral del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), feta pública dilluns, hi havia encara un 12,1% de votants indecisos, percentatge similar o una mica inferior al que indicaven altres empreses demoscòpiques en l'últim dia en què es podien difondre sondejos, així que hi haurà ciutadans que usen aquest dia per a reflexionar sobre el sentit del vot.

També et pot interessar

stats