El Partit Popular qüestiona el pronunciament de l'ONU contra la llei de concòrdia

Luis Santamaría, senador del PP per València, ha dit que "l'ONU últimament no està molt encertada" i que la "història cal conéixer-la sencera"

Luis Santamaría, senador del PP per València, a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El Partit Popular qüestiona el pronunciament de l'ONU contra la llei de concòrdia que, juntament amb Vox, comença a tramitar este divendres a les Corts. Luis Santamaría, senador del PP per València, ha dit en Les notícies del matí que "l'ONU últimament no està molt encertada" i que la "història cal conéixer-la sencera".

"Jo vull que tots els nostres fills coneguen i sàpien la història, tota la història. Crec que la Guerra Civil, la dictadura, els últims anys de la Segona República del Front Popular van ser autèntiques barbaritats que van cometre els nostres avis, els de tots, i això de sentir-se uns hereus sociològics d'un bàndol i altres, hereus sociològics d'un altre és una absoluta barbaritat. Per tant, hem d'aprendre dels errors".

Segons el senador popular, durant la dictadura "es va amagar la història d'un bàndol", i afirma que el que s'ha fet amb les lleis impulsades pel Partit Socialista és "amagar l'altra part".

En el comunicat, l'ONU insisteix que les mesures en matèria de memòria democràtica han d'estar encaminades a evitar l'aparició de tesis revisionistes. I afig que les lleis impulsades a Aragó, Castella i Lleó i la Comunitat Valenciana obstaculitzen el dret a conéixer la veritat i a la llibertat d'associació.

Crec que l'ONU no està molt encertada últimament i este n'és un exemple més. La història està per a conéixer-la tota en conjunt i sencera i fer l'esforç per a no tornar a repetir eixos errors que vam cometre els espanyols

"Crec que l'ONU no està molt encertada últimament i este n'és un exemple més. La història està per a conéixer-la tota en conjunt i en la seua integritat. Cal recuperar els cossos perduts, cal aprofundir el coneixement de la història i fer l'esforç per a no tornar a repetir eixos errors que vam cometre els espanyols".

El cas Koldo: "Sánchez ha de donar explicacions"

D'altra banda, el senador també ha parlat de la comissió d'investigació del cas Koldo, que va començar al Senat el 22 d'abril i encara té recorregut per davant.

Santamaría ha explicat que el cas Koldo no ho diu el PP: "L'UCO ho investiga, ho diu la Fiscalia i ho diu el jutjat d'instrucció número 2 de l'Audiència Nacional, que porta el cas d'una organització criminal, i nosaltres afegim que està vinculada a l'entorn polític i familiar més pròxim al president del govern".

El cas Koldo no ho diu el PP: l'UCO ho investiga, ho diu la Fiscalia i ho diu el jutjat de l'Audiència Nacional, que porta el cas d'una organització criminal i afegim que està vinculada a l'entorn polític i familiar més pròxim al president del govern

Unes afirmacions del PP que es basen, ha dit, en les informacions que s'han fet públiques del sumari, en les quals es veu com Koldo era l'assessor del número 2 del PSOE, José Luis Ábalos, al qual nomena Pedro Sánchez. "Afecta Ábalos, el seu assessor Koldo, afecta eixe xicotet nombre de persones que van ajudar Pedro Sánchez a aconseguir la secretaria general del partit".

I a partir d'ací, afig el senador, han anat apareixent personatges que estableixen un vincle d'unió amb altres qüestions, per exemple, Víctor de Aldama, que és l'empresari clau de referència, no sols està en esta trama, "està en l'aeroport de Barajas quan ve Delfi, la vicepresidenta de Veneçuela i, també intentarem aprofitar la comissió per a veure que és el que hi havia a les maletes".

La informació que apareix en premsa no són faules, és real, són papers signats per la dona del president en el qual és intermediadora a favor de determinades empreses, que després acaben finançant un màster per al qual la persona no està qualificada

Sobre de què dependrà que el PP cite a declarar en la comissió del Senat Begoña Gómez, l'esposa del president Pedro Sánchez, Santamaría ha dit que Feijóo està sent molt "responsable" pel que fa a la figura de la dona del president, i que no és ella, sinó Sánchez, qui ha de donar explicacions.

"La informació que apareix en premsa no són faules, és informació real, són papers signats per la dona del president en els quals és intermediadora a favor de determinades empreses, que curiosament després acaben finançant un màster per al qual la persona no està qualificada. Que ho explique el president al si de la comissió i, si no, fora", ha dit el senador popular.

També et pot interessar

stats