El Partit Popular, la força més votada a la Comunitat Valenciana

El bloc de la dreta ha sumat 18 dels 33 diputats i diputades, enfront dels 11 de l'esquerra

resultats comunitat Valenciana
Resultats Comunitat Valenciana / À Punt NTC
À Punt NTC
Gaspar Molín @apuntnoticies
23 de juliol 2023 - 22:51 Actualitzat: 24 de juliol 2023 - 13:28

El Partit Popular ha guanyat les eleccions generals a les tres circumscripcions de la Comunitat Valenciana, amb un total de 13 escons, dels 33 al Congrés: sis per València, cinc per Alacant i dos per Castelló. Aquests són els resultats, amb el 100% de l’escrutini.

El PSOE, amb un total d'11 diputats i diputades, ha quedat en segona posició. Això suposa una millora respecte als darrers comicis del 2019, quan va obtindre deu escons. 

Pel que fa a Vox, la formació ultradretana ha quedat en tercera posició, amb un total de cinc diputats i diputades. Aquests resultats, però, suposen una pèrdua de dos escons respecte dels comicis anteriors. 

Per últim, Compromís-Sumar ha aconseguit quatre diputats i diputades. La confluència d’esquerres no ha millorat els resultats conjunts d’Unides Podem i Compromís en les últimes eleccions, quan van obtindre quatre escons i un respectivament. 

Quant a la participació, ha sigut del 73,59% del cens valencià, un total de 2.657.815 votants. Així, s'ha produït un augment de 3,8 punts respecte de la repetició electoral del 2019, quan hi va participar el 69,79% de la població cridada a les urnes. La xifra és més alta que la del conjunt de l'Estat, que s'ha situat en el 70,4%.

Consulta els resultats del Congrés en detall per municipi i per província en el nostre web especial d'eleccions

També et pot interessar

stats