El Parlament català demana tornar a votar l'autodeterminació en el pròxim ple

El Tribunal Constitucional ja va advertir a la mesa que paralitzara qualsevol proposta que anara en aquesta línia.

El Parlament català demana tornar a votar l\'autodeterminació en el pròxim ple
El Parlament català demana tornar a votar l'autodeterminació en el pròxim ple
29 d'octubre 2019 - 20:46

La mesa del Parlament català ha tramitat la moció de la CUP que demana a la cambra expressar el seu dret a l'autodeterminació. Aquest text es podria votar en el pròxim ple, després de les eleccions del 10N, els dies 12 i 13 de novembre.

No obstant això, el Tribunal Constitucional ja va advertir a la mesa que paralitzara qualsevol proposta que anara en aquesta línia. Això ha fet que alguns lletrats hagen expressat els seus dubtes pel risc penal d'incórrer en un delicte de desobediència si no s'acata la suspensió dels acords del Parlament sobre el dret a l'autodeterminació i la legitimitat de la desobediència civil.

De fet, els grups constitucionalistes parlamentaris PSC-Units i PPC han avançat que plantejaran sol·licitar a la mesa que reconsidere l'admissió a tràmit de la proposta, per a la qual cosa tenen un termini de 48 hores. Per la seua banda, Ciutadans ha indicat que valorarà si fa el mateix.

La majoria independentista de la mesa, d'altra banda, ha rebutjat les peticions de reconsideració presentades per PSC-Units i el PPC.

També et pot interessar

stats