Les paperetes de Sumar portaran una imatge amb la cara de Yolanda Díaz

El partit instrumental de la vicepresidenta segona del govern espanyol, que aspira a unir tot l'espai a l'esquerra del PSOE, opta per aquesta estratègia en totes les circumscripcions al Congrés i al Senat

Yolanda Díaz en un acte de Sumar
Yolanda Díaz, en un acte de Sumar / Sumar

Les paperetes electorals de Sumar en les eleccions generals del pròxim 23 de juliol portaran una imatge amb el rostre de la vicepresidenta segona i candidata a la presidència del govern espanyol, Yolanda Díaz. En el logo només apareixerà escrita la paraula Sumar, únic acompanyament que tindrà la cara de la també ministra de Treball.

Segons han indicat a Europa Press fonts del partit instrumental, han optat per aquesta estratègia en totes les circumscripcions tant al Congrés com el Senat de la coalició, que tot just aquest divendres acaba les negociacions per a reagrupar l'espai a l'esquerra del PSOE.

Es tracta d'una estratègia que ja van usar en el seu moment l'exlíder de Podem Pablo Iglesias en els primers comicis a què es va presentar, el diputat i líder de Més País, Íñigo Errejón, l'any 2019; l'exdiputada andalusa Teresa Rodríguez o l'exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena. Tots hi van recórrer a una fotografia de la seua cara en altres comicis perquè l'electorat identificara el o la líder de la candidatura amb la marca electoral. Fa poc i per a les eleccions del 28M, el candidat de Drago Verds Canàries Alberto Rodríguez també va col·locar el seu rostre en l'apartat del logotip de la papereta electoral de la formació.

Queda per veure com es traslladarà aquesta pràctica a les tres circumscripcions valencianes, on la plataforma de Yolanda Díaz ja ha tancat un acord amb Compromís per a concórrer-hi amb la coalició sota el nom Compromís-Sumar: Sumem per Guanyar. Així, el nom de la coalició valencianista també figurarà en les paperetes, una de les condicions que havien posat per a donar llum verda a l'aliança electoral.

També et pot interessar

stats