Pajín: "Hi ha una amenaça en l’horitzó, que l’extrema dreta tinga més pes al Parlament Europeu"

La número huit de la candidatura del PSOE a les europees apunta que el fet que els socialistes inicien la campanya a València evidencia “la importància de la Comunitat Valenciana per a Espanya”

Leire Pajín durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí' este dijous
Leire Pajín, durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí' este dijous / À Punt NTC

“Hi ha una amenaça en l’horitzó: que l’extrema dreta tinga més pes al Parlament Europeu i es pose en risc clar la capacitat del benestar que hem construït i els pilars més essencials de la democràcia”. És l’argument que utilitzava en Les notícies del matí la integrant que va en l'octava posició de la llista del PSOE a les europees del 9 de juny, Leire Pajín, per a justificar la necessitat de participar en uns comicis determinats. L'exministra i diputada ha recordat que “la majoria de les lleis que canvien la nostra vida venen d’Europa”.

Per esta raó i pel risc d’una elevada abstenció –les anteriors europees van coincidir amb les municipals, que són les que solen tindre més participació de l’electorat i van arrossegar la participació també cap a les urnes de les europees–, la integrant de la llista socialista ha avançat que la mobilització de l’electorat serà un dels pilars de la campanya del seu partit.

Els socialistes han triat València com a punt d’inici de la campanya dijous que ve a la nit, en un acte en què, a més de la cap de llista, Teresa Ribera, tindrà l’aval de Pedro Sánchez. Al parer de Leire Pajín, el fet d’escollir el nostre territori com a tret d’eixida de la campanya electoral de les europees no és aleatori: “És un missatge clar de la importància de la Comunitat Valenciana per a Espanya i Europa, perquè les decisions de molts sectors industrials valencians es decidiran a Europa”.

En este sentit, ha assenyalat que l’inici de la campanya des de València és un “reconeixement” i “un reflex de la importància que té en el conjunt del territori la Comunitat Valenciana”, manifestava Pajín.

Quant al fet de formar part de la llista del PSOE per als comicis al Parlament Europeu després de més d’una dècada retirada de la primera línia política, Leire Pajín ha assenyalat que durant tot este temps ha estat treballant en l’àmbit polític, encara que des d’un lloc més discret.

La proposta, ha admés Pajín, va ser determinant per a fer un pas avant i integrar-se en la llista. “Vaig decidir fer un pas avant perquè és un moment tremendament complicat per a Europa i complex per a la política”, manifestava en Les notícies del matí

També et pot interessar

stats