Page subratlla que el cabal ecològic del Tajo "és un tema legal, no polític"

El president de Castella-la Manxa manté que "el problema de l'aigua no és que tinga raó Page o el president d'una altra comunitat"

El president de Castilla-La Mancha, Emiliano García-Page
El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page / Pieda López (JCCM)

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha subratllat que la implantació dels cabals ecològics “no és un tema polític, és un tema legal”, i ha mostrat la seua satisfacció perquè el Consell d'Estat haja aprovat de manera unànime el dictamen sobre els plans de conca.

Inclou el pla del Tajo, en el qual es recull la creació dels cabals ecològics que comportarà una retallada en el transvasament al Segura.

Durant la seua intervenció en la inauguració de la nova planta de la companyia “Ampuero Grup Industrial” en Ceba (Toledo), el president castellanomanxec ha recordat que el govern regional que presideix ha recorregut als tribunals tots els transvasaments del Tajo al Segura que s'han autoritzat i ha lamentat que només durant la legislatura 2011-2015, quan la comunitat autònoma va estar presidida pel PP, Castella-la Manxa, va deixar de recórrer contra els transvasaments davant dels jutjats.

Així, García-Page ha ressaltat que la comunitat autònoma ha anat acumulant resolucions judicials que li han donat la raó i que l'assumpte ha arribat fins al Tribunal Suprem, que en cinc ocasions ha dictat sentències que exigeixen la fixació d'un cabal ecològic per al riu Tajo.

“Ara el problema de l'aigua no és que tinga raó Page o el president d'una altra comunitat. Per descomptat que pensem que teníem raons, però no és una decisió capritxosa presa per una voluntat política”, ha defés el president castellanomanxec, que també ha agraït a l'actual govern espanyol la “sensibilitat” que no han tingut altres executius amb l'assumpte.

D'aquesta manera, ha incidit en el fet que atés que el Tribunal Suprem ha dictat cinc sentències, no es tracta d'un problema polític, sinó “estrictament legal”, perquè “no queda més remei que complir les sentències” i ha demanat que “ningú se senta enganyat”, encara que ha augurat que l'aprovació del pla del Tajo suposarà que reba insults des de la zona del Llevant.

“Són anys de constància, de tossuderia i d'arguments”, ha resumit el president, que ha admés que pot comprendre les manifestacions en contra dels cabals ecològics del Tajo, ja que suposaran una retallada en les derivacions al Segura a través del transvasament, però ha advertit que “demanar que s'incomplisquen les sentències del Suprem no té sentit”.

Després de l'aprovació del dictamen sobre els plans de conca en el Consell d'Estat, previsiblement aquests plans de conca s'aprovaran en Consell de Ministres el 24 de gener.

També et pot interessar

stats