Pablo Ruz, PP d'Elx: "No entenem l'entestament del govern espanyol amb la província d'Alacant"

El senador i candidat a l'alcaldia de la ciutat aspira a governar en solitari amb un projecte basat en els tres patrimonis Unesco i demana "respostes i respecte" per al sud valencià arran de les últimes decisions polítiques de La Moncloa

Pablo Ruz, entrevistat aquest dimecres en 'Les notícies del matí'

Al malestar que hi havia a la província d'Alacant per haver-se quedat a la cua en les inversions territorials dels pressupostos generals de l'Estat s'han afegit ara noves queixes a propòsit del final de les subvencions a l'aigua dessalinitzada i del reial decret que elabora el govern espanyol per a regular, entre altres qüestions, les noves condicions d'explotació del transvasament Tajo-Segura. Les alarmes han saltat després que els regants de les comarques del sud han denunciat que el Ministeri de Transició Ecològica ha suprimit per compte propi la clàusula que assegurava la continuïtat del transvasament més enllà del 2025 i que es va pactar al final de novembre en el Consell Nacional de l'Aigua.

Decisions que per a Pablo Ruz, candidat del PP a l'alcaldia d'Elx i senador, suposa un nou greuge per a les comarques del sud valencià i evidencien el "setge constant" que l'executiu de Pedro Sánchez manté a aquest territori. "Exigim des del sud valencià respostes i respecte. Els agricultors només volen viure en pau, continuar produint i oferint qualitat absolutament indiscutible. No entenem per què aquest entestament polític del govern de la nació amb ells i tota la província d'Alacant", ha subratllat entrevistat aquest dimecres en Les notícies del matí.

El també president del PP d'Elx ha carregat contra la política hídrica impulsada des de La Moncloa perquè retalla la quantitat d'aigua que s'aporta del riu Tajo al Segura en apujar els cabals ecològics i ha recordat que el transvasament, en funcionament des de l'any 1968, ha sigut una eina fonamental per a l'horta del sud valencià, que ha permés convertir-la "en el rebost d'Europa". "Caldria preguntar-se per què el govern espanyol s'ha entossudit d'una manera tan irracional i hostil a escometre aquestes retallades", ha lamentat.

Caldria preguntar-se per què el govern espanyol s'ha entossudit d'una manera tan irracional i hostil a retallar el Tajo-Segura

En declaracions a la ràdio d'À Punt, Ruz ha lamentat que l'executiu estatal opte per "territorialitzar l'aigua" i ha recordat que hi ha una "concepció errònia" perquè "l'aigua no és dels riberencs del Tajo", sinó que la Constitució assenyala que és "un bé de tots i totes les espanyoles". "Açò no és interpretable", ha argumentat. I ha emfatitzat el fet que, a pesar que a Espanya hi ha fins a setze transvasaments actius, només alça polseguera el del Tajo-Segura. "És absolutament desolador", ha opinat el senador per Alacant, que ha assegurat que aquesta infraestructura "no és una opció" ni "una alternativa", sinó "un deure, el futur".

L'aigua no és dels riberencs del Tajo, la Constitució diu que és un bé de tots els espanyols i això no és interpretable

Preguntat per l'encariment del preu de l'aigua dessalinitzada per la fi de les subvencions estatals, el candidat popular a l'Ajuntament d'Elx ha afirmat que suposa l'estocada final als agricultors. Ell demana que es complisquen les directrius arreplegades en el reial decret 773/2014 de 2014 sobre l'aqüeducte Tajo-Segura i que, segons ha destacat, van posar d'acord les cinc comunitats afectades, entre les quals està la valenciana.

Projecte electoral basat en els tres patrimonis d'Elx

D'altra banda, Ruz ha explicat el projecte de govern que té per a Elx si guanya les eleccions municipals de maig. Segons ha dit, es basa en les tres potes que més identifiquen la ciutat, els tres patrimonis immaterials de la Unesco: el Palmerar, el Misteri i el Museu de Puçol.

No eixim a pactar amb ningú, eixim a guanyar les eleccions

El candidat popular a l'Ajuntament més gran del Baix Vinalopó ha dit que aspira a governar en solitari per a executar el programa electoral, que posa l'èmfasi en la defensa de la sostenibilitat, de la cultura i del patrimoni amb una proposta molt reformadora i transformadora. I s'ha mostrat optimista amb les possibilitats del PP de traure fora l'actual govern municipal, liderat pel socialista Carlos González des de juny de 2015. "Tenim la confiança que hi ha aires de canvi a Elx", ha subratllat Ruz, que s'ha reivindicat com el líder de l'alternativa al PSPV. Preguntat si es planteja compartir govern amb altres partits, especialment Vox, ha sigut contundent: "No eixim a pactar amb ningú, eixim a guanyar les eleccions".

També et pot interessar

stats