Pablo Iglesias: "Podem i Sumar han d'anar junts a les eleccions"

L’exsecretari general de Podem ha fet una crida a la unitat amb Yolanda Díaz malgrat l’episodi d'"insults i menyspreu" alimentat, diu, pels mitjans

L'exlíder de Podem, Pablo Iglesias, en la Festa de la Primavera a Saragossa
L'exlíder de Podem, Pablo Iglesias, en la Festa de la Primavera a Saragossa / Javier Cebollada (Efe)

L'exsecretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha criticat aquest dissabte que "els canyons mediàtics del poder construeixen un relat ofensiu" i que quan les portades dels mitjans "conviden a la ruptura, estan assenyalant el camí que els agradaria" que es fera en relació amb el conflicte que travessa la formació amb Sumar, el nou partit de la vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz.

La Festa de la Primavera que Podem ha organitzat a Saragossa, acte que obri la precampanya electoral de la formació morada, ha servit de faristol per a Iglesias, que ha defensat la presència del partit en l'executiu per a continuar transformant el país, malgrat els "insults i menyspreus".

"No és necessari ni integrar ni fer desaparéixer l’altre" 

Iglesias ha defensat en les xarxes socials que, tot i que Podem i Sumar "són espais diferents", les dues formacions "han d’anar juntes a les eleccions", sense necessitat d’haver "d’integrar ni fer desaparéixer l’altre".

Aquestes declaracions arriben dies després que la ministra d'Igualtat i número dos de Podem, Irene Montero, manifestara que la formació viu amb "preocupació" el fet que Díaz no haja manifestat un "compromís ferm" i clar per la unitat entre Podem i Sumar.

De fet, en l’acte de presentació de la candidatura de Sumar del 2 d’abril, Podem va ser el gran absent en una jornada que sí que va comptar amb el suport de la resta de potes d’Unides Podem: Esquerra Unida, Aliança Verda, En Comú Podem i Galícia en Comú.

També et pot interessar

stats