Pablo Crespo assegura que Ricardo Costa el va obligar a cobrar i facturar de manera irregular

El considerat número dos de la Gürtel ha comparegut aquest dimarts en la comissió d'investigació del finançament del PP en la cambra baixa.

Pablo Crespo abans de la comissió d'investigació de finançament del PP
Pablo Crespo abans de la comissió d'investigació de finançament del PP / Efe

El considerat número dos de la trama Gürtel, Pablo Crespo, ha assegurat que l'exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa, li va demanar que facturaren els actes de campanya de 2007 i 2008 que havien realitzat per al PP a empresaris relacionats amb la trama Gürtel. L'objectiu era que aquests abonaren el deute del Partit Popular.

L'exsecretari d'Organització del PP gallec, a la presó condemnat a més de 55 anys pel cas Gürtel, ha comparegut aquest dimarts en la comissió d'investigació del finançament del PP en la cambra baixa, on ha reiterat l'existència d'un sistema de sobresous i finançament irregular dins del partit.

Crespo no ha eludit la seua "responsabilitat", però ha defensat que la seua obligació era intentar cobrar el que el partit devia a les empreses de la Gürtel. "Em vaig oposar a la solució de Costa, però ell va dir: 'o cobreu així o no cobreu'", ha precisat Crespo. 

En el juí a la Gürtel valenciana, Costa, condemnat a 4 anys de presó, va apuntar als expresidents de la Generalitat i de les Corts, Francisco Camps i Juan Cotino, com a ideòlegs d'aquest mètode de finançament.

També et pot interessar

stats