L’oposició critica els “silencis” de Puig en el discurs de Cap d’Any

El PP valencià i Ciutadans han carregat contra el projecte del cap del Consell mentre que els socis de govern han destacat l’“estabilitat” del Botànic

El líder del PPCV, Carlos Mazón, en imatge d'arxiu
El líder del PPCV, Carlos Mazón, en imatge d'arxiu / Europa Press

Les reaccions al discurs de Cap d’Any de Ximo Puig no s’han fet esperar. Un dels primers a valorar la intervenció ha sigut el president del PP valencià, Carlos Mazón, que ha lamentat el "conformisme" de Puig. El popular ha garantit que la formació que lidera "no claudicarà" i "continuarà reclamant" el que la Comunitat Valenciana "es mereix" enfront dels "silencis covards" del cap del Consell i la complicitat del president del Govern, Pedro Sánchez, contra "els que menyspreen" els valencians.

Ruth Merino, portaveu de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, també ha mostrat la seua valoració en un vídeo publicat en el seu compte de Twitter, on declara que veu un president “dèbil i sense projecte” que està “acorralat per les notícies térboles del cas Assut”.

També al voltant del que no ha dit Puig ha parlat l'Associació de Juristes Valencians, que han recordat en un comunicat que tres anys després de sol·licitar-ho les Corts, encara està pendent la reforma constitucional per a recuperar el dret civil. El col·lectiu ha afegit que és un compromís subscrit pel PSPV, Compromís i Podem, que figura en el punt 6-7 de l'Acord del Botànic 2. "No és moment d'autocomplaença ni meninfotisme davant del Govern. Recorde, president, que la societat valenciana espera que defense sense pors i en tota circumstància el nostre autogovern", conclou José Ramón Chirivella, president de l'AJV.

Per la seua banda, la síndica del PSPV-PSOE en les Corts, Ana Barceló, ha destacat que el president "ha traslladat la imatge i la idea que aquest és un govern estable". "Ha aconseguit huit pressupostos, dues legislatures donant estabilitat a aquesta comunitat, transformant-la i reformant-la en qüestions importantíssimes", ha reivindicat.

I el diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha destacat l'"estabilitat" del Consell i el paper de Compromís com a "actor absolutament decisiu". A més, ha afegit que el Botànic "ha millorat les polítiques socials en educació, en serveis socials i en relació amb el canvi climàtic". No obstant això, ha precisat que troba a faltar que Puig siga "més contundent" a l'hora de plantejar "reclamacions històriques dels valencians" com un nou model de finançament i majors inversions per a la Comunitat Valenciana.

Per la seua banda, la síndica de Vox a les Corts, Ana Vega, ha criticat que Puig haja donat un missatge de victòria, perquè la Comunitat Valenciana "està feta jaç". Així mateix, ha titlat de lamentable el fet que "hi ha més casos de corrupció que en l'època del PP".

També et pot interessar

stats