Oltra aconsegueix un acord de disculpa per unes amenaces de mort a l'exsenador de Compromís Carles Mulet

Un integrant d'España 2000 ha reconegut els insults tant en el seu perfil de Facebook com en el de la formació 

Carles Mulet intervenint en una sessió del plenari al Senat
Carles Mulet intervenint en una sessió del plenari al Senat / Europa Press - Carlos Lujan

L'advocada Mónica Oltra ha aconseguit un acord pel qual un integrant d'España 2000 ha reconegut les amenaces i insults que va proferir contra Carles Mulet quan era senador de Compromís i ha demanat disculpes tant en el seu perfil d'una xarxa social com en el de la formació política.

L'investigat va proferir en Facebook amenaces de mort contra Mulet i la seua família, com “mira cada dia davall del teu cotxe”, “per si la tens tu o la puta de la teua dona” i “no provoques si no vols estar en un taüt o anar de soterrament”, la qual cosa va portar el llavors senador a presentar una denúncia i es va obrir una investigació penal.

Amb la col·laboració del lletrat de la part contrària, Oltra —que exerceix com a advocada i mediadora des d'octubre del 2023 després de deixar la política activa, quan era vicepresidenta del govern valencià— ha arribat a un acte de rectificació i reparació. Talment, l’home ha publicat en el seu perfil i en el d'España 2000, on en el seu moment va difondre els missatges injuriosos i amenaçadors, una disculpa pública per a reparar “el mal moral” causat a Mulet i la seua família.

Eixos insults i amenaces no tenen “empara en cap dret o llibertat fonamental i, no obstant això, sí que danyen personalment i vulneren els drets del senyor Mulet i els seus familiars. Entenc que esta manera de procedir no té cabuda en un estat democràtic i trenca les regles de la convivència pacifica”, afirma l'investigat en el seu nou missatge, on expressa el seu penediment.

Amb este acord, el representat per Oltra es considera “reparat en la seua integritat i dignitat” i entén que ha de finalitzar el procés penal, perquè “veritat i reparació són dos dels elements perquè es materialitze la justícia”. Així ho ha exposat l'escrit presentat per l'advocada i mediadora davant del jutjat d'instrucció número 3 de Castelló dimarts, que ella mateixa ha difós en la que suposa la seua primera publicació en Linkedin.

Publicació d'Oltra en LinkedIn
Publicació d'Oltra en LinkedIn

També et pot interessar

stats