Oltra sobre la trobada amb Díaz i Colau: "Parlarem d'idees, el que vinga després no ho sé"

Compromís insisteix que les futures aliances de la coalició es decidiran "entre tots" al si de la formació

Oltra, aquest dimecres, durant un acte a València
Oltra, aquest dimecres, durant un acte a València / À Punt NTC
13 d'octubre 2021 - 12:56

Un debat d'idees, no de sigles. Compromís i Podem han remarcat aquest dimecres que una eventual futura aliança de les forces a l'esquerra del PSOE és ara per ara un tema de futur, no de present. La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha situat la trobada prevista amb Yolanda Díaz, vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, dins els actes preparatoris del sisé congrés ordinari d’Iniciativa del Poble Valencià, el seu partit, com una reunió "habitual" en els processos congressuals. Oltra ha remarcat el caràcter plural de "lideratges femenins en diferents territoris i en diferents àmbits de gestió pública". "Ens asseurem a escoltar, a parlar d'idees. El que vinga després no ho sé, però no és eixe l'ànim", ha dit preguntada per la posible aliança electoral.

"La política necessita un temps d'explicació, de maduració, de serenitat", ha emfatitzat la vicepresidenta. Oltra ha evitat anar més enllà i ha deixat clar que no s'està parlant de sigles sinó que s'han convidat lideratges "femenins rellevants que tenen en aquest moment en diferents àrees de gestions i en diferents territoris una projecció i una solvència per a asseure-les. Són espais polítics no de sigles. Es tracta d'aparcar les sigles i parlar d'idees", ha resumit.

Per la seua banda, el síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri, ha assegurat que les futures aliances de la coalició es decidiran "entre tots" al si de la formació i ha defensat "la marca i el projecte" de Compromís que, al seu parer, té "una força que no tenen altres grups" a la Comunitat Valenciana. Ferri també ha parlat de la trobada com un lloc per a debatre idees.

Més contundent s'ha mostrat la síndica d'Unides Podem, Pilar Lima, que ha defensat que la vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz, és l'aposta d'Unides Podem per a "liderar un front ampli" de les esquerres, encara que creu que "no és moment de parlar de sigles".

Lima ha demanat "respecte total" per a aquesta reunió que han convocat "companyes d'altres forces polítiques", i considera que aquestes converses "entren dins de la normalitat" en la cerca de "diàlegs i consensos" amb altres forces.

Más Madrid separa l'acte de Iniciativa del Poble Valencià del front que defén Díaz

El tema ha provocat també reaccions des de Madrid. La portaveu de Más Madrid a l'Ajuntament i coordinadora municipal de la plataforma, Rita Maestre, ha dit que entén que l'acte que prepara a València a final d'any la líder de Compromís Mónica Oltra té un "objectiu suprapartit", per la qual cosa considera que no té a veure amb el front ampli d'esquerres pel qual advoca Yolanda Díaz.

També et pot interessar

stats