Oltra: “Seria un menyspreu a la ciutadania valenciana votar a favor de la investidura a canvi de res”

50 min.

Ha d’haver-hi una interlocució, un diàleg, en què es posen sobre la taula reivindicacions valencianes, com ara la reforma del finançament autonòmic. Si no, Compromís podria decidir no donar suport a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol.” Així ho ha assegurat en Les notícies del matí la coportaveu de Compromís, Mónica Oltra.

“Seria un menyspreu a la ciutadania valenciana votar a favor de la investidura a canvi de res”, ha assenyalat la també vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i ha afegit que “votar a canvi de no celebrar eleccions no és un element de negociació”, perquè “no som palmeros de ningú”. Així mateix, ha llançat un missatge a Pedro Sánchez: “Voteu-me, perquè “yo lo valgo, no és seriós”, ha assegurat.

La Generalitat dels pròxims quatre anys

L’engranatge del Consell a poc a poc va prenent forma. Segons ha anunciat la vicepresidenta, abans de les vacances de l'estiu estaran tots els nomenaments fets, en una legislatura en què creu que el desenvolupament de la llei de serveis socials inclusius serà “el gran repte”. “Es tracta de la primera llei de quarta generació d’Espanya; hem d’aconseguir que s’aplique completament”, ha assegurat.

Altres reptes que Mónica Oltra creu que centraran la legislatura són les polítiques contra el canvi climàtic, o el desenvolupament d’infraestructures i polítiques socials. Un camí a tres, amb dos socis de govern, el PSPV i Unides Podem, que ha valorat com a “estimulant” i en el qual no es veu fora de la política autonòmica: “Espanya és molt gran; jo sóc de terres xicotetes”, ha afegit.

stats