Jaume Duch: “La Unió Europea pot treballar amb britànics i sense britànics”

22 min.

El Parlament Europeu enceta una nova etapa després de les eleccions.. .A poc a poc es van coneixent els noms que encapçalaran l’engranatge institucional, amb molts reptes en l’horitzó, un dels més importants, el del Brexit. Per al director de Comunicació i portaveu d’aquesta institució, Jaume Duch, “la Unió Europa pot treballar amb britànics i sense”.

Així ho ha expressat en una entrevista en Les notícies del matí, on ha avançat els primers reptes que haurà d’afrontar el parlament: l’elecció de la pròxima presidenta de la comissió, les proves per als comissaris europeus i posar en marxa tota la tasca legislativa, en àmbits com ara la política agrícola, la pesca, i per descomptat, l’aprovació dels pressupostos per als pròxims anys.

En aquest sentit, Duch creu que les forces antieuropees presents al parlament no seran determinants aquesta legislatura, ja que pensa que tindran un protagonisme “més mediàtic que real”. Així mateix, confia que Europa siga cada vegada més visible. “Com més gent parle amb normalitat de la UE i reconega els temes que es decideixen a Europa per a la ciutadania sabrà que Europa pinta i pinta molt”, ha afegit.

stats