Cholbi deixa el càrrec de Síndic de Greuges després de dos mandats

6 min.

José Cholbi, de 81 anys, abandona aquest dimecres el càrrec de Síndic de Greuges després de dos mandats de cinc anys. En una entrevista a Les notícies del matí de la ràdio d'À Punt, Cholbi ha realitzat un balanç "positiu" de la seua gestió al capdavant del defensor del poble a la Comunitat Valenciana.

L'antic dirigent popular, que ha estat al capdavant de la institució, primer amb un govern del PP i després amb el del Botànic, format per forces d'esquerra, ha ressaltat les "bones relacions" que ha mantingut amb tots dos governs. "Les relacions han sigut meravelloses perquè, per damunt de tot, ha prevalgut un sentit de responsabilitat que ens obligava a ser objectius", ha assenyalat.

El síndic de Greuges ha fet una valoració positiva de la seua llarga trajectòria personal i política, per la qual ha passat per nombroses institucions com les Corts, el Congrés o el Senat. "El que més satisfacció m'ha donat sempre és estar en contacte amb les persones i intentar per tots els mitjans solucionar els problemes de la gent", ha ressaltat Cholbi, que assegura que en el seu treball sempre ha posat "il·lusió i entusiasme".

Com estableix la llei autonòmica, una vegada cesse Cholbi, accedirà al càrrec de forma interina el seu primer adjunt, l'exalcalde socialista d'Alacant, Ángel Luna, fins a nou acord parlamentari.

stats