Oltra rebutja la nova proposta del govern espanyol per a retardar la jubilació

La vicepresidenta considera que el govern espanyol hauria de centrar-se en el futur laboral de les persones joves que "tenim sense expectatives i sense poder construir un projecte de vida"

La pensió mitjana de jubilació a la Comunitat Valenciana és vora 100 euros inferior a la mitjana estatal
Una parella de persones en edat de jubilació / À Punt NTC

La vicepresidenta i consellera portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, ha rebutjat aquest dimecres la intenció del govern espanyol d'endarrerir l'edat de jubilació a canvi d'incentius econòmics. Considera que "no és un bon punt de partida" per a reformar el sistema de pensions i exigeix una revisió profunda i centrada en "aquesta meitat de joves que tenim sense expectatives i sense poder construir un projecte de vida".

Al parer d'Oltra hi ha molts altres mecanismes que han d'estar damunt de la taula en lloc de "treballar més anys els que ja n'han treballat molts" i és suficient amb la possibilitat actual d'allargar voluntàriament la jubilació. "De moment és una proposta per al debat", ha recordat.

La també consellera de Polítiques Inclusives ha advocat per una revisió del model econòmic i productiu i ha defensat proposades com la setmana laboral de 32 hores -de la que s'ha fet ressò aquest mateix dimecres el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu- o buscar nous jaciments d'ocupació en la transició ecològica, la societat de les tres 'C' (criar, cuidar i curar) i "tot el que pot generar llocs de treball de qualitat i no deslocalitzables".

"Hi ha molt més que només allargar l'edat de jubilació. No em sembla un bon punt de partida, hi ha molt de què parlar", ha insistit sobre la proposta que va avançar aquesta setmana pel ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá.

També et pot interessar

stats