Oltra critica els entrebancs legals per a recuperar la gestió pública de les concessions sanitàries

La vicepresidenta assegura que per a privatitzar "tens una autopista de huit carrils", però per a recuperar la gestió, "un camí sense asfaltar"

La vicepresidenta Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell
La vicepresidenta Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell / À Punt NTC
30 d'abril 2021 - 14:22

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha insistit en el compromís del Consell per a recuperar la gestió dels departaments de salut privatitzats, després que el TSJCV haja admés a tràmit un recurs de Ribera Salut contra la reversió de la concessió, ara fa tres anys, per la falta d'un informe econòmic. Oltra nega que aquesta circumstància afecte els plans del govern valencià per a assumir la gestió a Torrevella a partir del pròxim octubre, quan expira la concessió privada.

En la roda de premsa posterior al ple del Consell, Oltra ha lamentat que per a privatitzar un servei públic a Espanya tens "una autopista de huit carrils", mentre que "per a recuperar la gestió pública d'un servei públic tens un camí rural sense asfaltar".

La vicepresidenta s'ha preguntat "per què una administració pública ha d'explicar que vol fer gestió pública d'un servei públic", quan per a privatitzar "no és necessari explicar res". En aquest sentit, ha destacat "l'anomalia" que suposa que a l'Estat es puga privatitzar un servei públic "sense donar explicacions, però per a revertir-lo calga donar-ne 1.200."

Sobre la fórmula que s'utilitzarà per a la reversió de Torrevella, ha afirmat que serà que la que garantisca "la gestió pública directa", i ha assenyalat la conveniència d'una reforma en la legislació bàsica de l'Estat per a facilitar el procés, o "asfaltar el camí rural" en paraules de la consellera portaveu, que ha apel·lat al ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, per a escometre aquest canvi normatiu.

Oltra confia que el Botànic esgotarà la legislatura "sense sobresalts"

La vicepresidenta també ha defés la cohesió del govern del Botànic contra les adversitats que s'han plantejat en la legislatura, tot i les diferències que s'han evidenciat en la coalició de govern, que "clar que n'hi ha", què ha demanat que no es confonguen amb divisió.

Oltra ha manifestat la seua confiança en esgotar la legislatura sense "sobresalts polítics", reivindicant el Botànic com el govern "més estable" de la història de la Comunitat Valenciana i recordant que "les adversitats al final acaben unint-nos també".

Preguntada sobre si fa autocrítica de la gestió, ha apuntat qüestions com la falta de material al principi de la pandèmia –recordant que el president, Ximo Puig, va demanar perdó per aquesta situació– i ha assegurat que li "desespera" la lentitud dels processos administratius. "Tenim els mitjans que tenim", ha lamentat, en referència a l'infrafinançament: "No és el mateix tindre un Ferrari que un carromato", ha dit.

També et pot interessar

stats