Oltra considera "una comparació odiosa" relacionar la seua situació amb les peticions de dimissió de Bellver, esguitat en la trama Assut

El diputat del PP va criticar que li exigisquen la renúncia formacions "que no demanen la dimissió dels seus càrrecs imputats"

La vicepresidenta del Consell Mónica Oltra
La vicepresidenta del Consell Mónica Oltra / À Punt NTC

La vicepresdenta del Consell, Mónica Oltra, ha considerat "una comparació odiosa" tota relació entre la seua situació -pendent de decisió del TSJCV sobre la petició d'imputació en la investigació sobre la gestió de la Conselleria d'Igualtat en el cas dels abusos sexuals a una menor tutelada- i la del diputat del PP Jorge Bellver, que apareix com a presumpte receptor de suborns en el sumari de la trama Assut de corrupció urbanística. 

Oltra es referia així, a preguntes dels periodistes, a la reacció de Bellver a les peticions de dimissió per part de Ciutadans i Unides Podem en transcendir que el seu nom en la investigació. Compromís no va demanar expressament la renúncia, però preguntada pel cas la síndica de la formació, Papi Robles, va manifestar que "la política no és per a les persones que s'enriqueixen pel seu càrrec". L'exregidor popular en l'etapa de Rita Barberá va respondre: "Aquells que demanen la seua dimissió sense respectar la presumpció d'innocència són els que no demanen la dimissió dels seus càrrecs imputats". Una referència indirecta a Compromís i a la formació que lidera Pilar Lima, que sempre ha defés la gestió d'Oltra. 

El senyor Bellver ha d'explicar si té els rellotges. Els té o no? Els acceptà? I per a què?

Per a la vicepresidenta del Consell no té trellat "comparar un muntatge de l'extrema dreta amb un cas que fa mesos que investiguen la Fiscalia i les forces de seguretat de l'Estat". Segons ha destacat, a diferència de Bellver ella ha donat explicacions a les Corts i ha entregat tota la documentació als partits, inclòs el PP, encara que, recordat no és acusació en la causa. 

"El senyor Bellver ha d'explicar si té els rellotges. Els té o no? Els acceptà? Perquè no tot el món té un rellotge de 3.000 euros. I per a què li'l regalaren? I per a què els va acceptar? (...) I la maleta de 1.000 euros, li la van regalar? La va acceptar, sí o no? Són tres cosetes que són fàcils d'explicar", ha raonat la vicepresidenta, que ha manifestat que ella sempre, abans de demanar dimissions ha exigit explicacions. 

També et pot interessar

stats