Oltra i Bravo coordinaran les dues oficines de denúncia de violència masclista

L'espai creat en el Centre Dona 24 Hores acompanyarà les dones al llarg del procés de denúncia.

Oltra i Bravo s'han reunit aquest matí per a coordinar la creació de dues oficines contra la violència masclista
Oltra i Bravo s'han reunit aquest matí per a coordinar la creació de dues oficines contra la violència masclista

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, han acordat que s'inicien reunions tècniques per a coordinar la creació d'una oficina de denúncia de violència masclista en la Ciutat de la Justícia de València que agilite la burocràcia, i una altra en el Centre Dona 24 Hores per a acompanyar les dones durant el procés de denúncia.

Així ho ha anunciat Oltra aquest dijous després de la reunió interdepartamental del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista. A l'acte també ha assistit Bravo, encara que no estava anunciada la seua presència. Ambdues han parlat per primera vegada després de la polèmica sobre la futura comissaria específica que albergarà la Ciutat de la Justícia.

Oltra ha explicat que Bravo ha reconegut "que feia falta més coordinació" i ha sostingut que no era "una qüestió de llimar arestes, sinó d'eficàcia a l'hora de transmetre la informació", a més d'anunciar que han acordat que aquesta mateixa setmana s'inicien els contactes "per a perfilar els dos espais".

La vicepresidenta ha avançat que l'oficina de la Ciutat de la Justícia servirà perquè els tràmits siguen "més àgils", mentre que la vinculada al Centre Dona 24 Hores pretén acompanyar les dones en el procés de denúncia, "sobretot les que estiguen en situació d'extrema vulnerabilitat".

En la reunió, les diferents conselleries implicades en aquest pacte, signat per 63 entitats i amb vigència de cinc anys, han compartit les mesures que s'han pres. Segons Oltra, les conclusions es presentaran a Alacant el pròxim dia 18, quan es complisca un any de la firma de l'acord que ja compta amb el suport de més de 7.000 persones i 700 entitats.

També et pot interessar

stats