Oltra avisa que les mesures s'adoptaran en funció de l'evolució dels casos i del dictamen del TSJCV

La Mesa Interdepartamental es reunirà aquest dissabte per a estudiar noves restriccions

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, aquest dimecres
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, aquest dimecres / À Punt

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat aquest dimecres que les restriccions per la pandèmia que acordarà el govern valencià a la fi d'aquesta setmana aniran en funció dels informes tècnics sobre l'evolució de la Covid i del que dictamine el Tribunal Superior de Justícia valencià respecte al toc de queda i limitació de reunió.

Oltra ha manifestat que en la Interdepartamental que es reunirà aquest dissabte es veuran quines són les dades dels tècnics sobre la situació del coronavirus a la Comunitat Valenciana i a partir d'ací s'adoptaran les mesures.

La proposta de restriccions també inclourà el que dictamine l'alt tribunal valencià en el que afecta els drets fonamentals, la limitació dels quals ha d'autoritzar la justícia.

Els contagis baixen però la pressió continua

La vicepresidenta ha assenyalat que estan baixant els contagis a la Comunitat Valenciana però encara hi ha pressió en el sistema sanitari, amb el doble d'hospitalitzacions i de llits UCI ocupats per pacients amb Covid que fa un mes i mig, i a això s'afig les vacances del personal sanitari, que "també té dret a tindre'n", ha comentat.

A més, la pressió hospitalària també ha augmentat per la presència de turistes d'altres comunitats i, per tant, hi ha més població que cal atendre.

Les mesures afectaran les Falles

Sobre si les mesures que es prenguen inclouran el període de Falles, ha concretat que les restriccions que s'adopten estaran vigents fins al 6 de setembre, si bé depenent de l'evolució de la pandèmia, es podrien canviar abans i anar a mesures "més protectores o més relaxades".

Respecte a l'oci nocturn, ha afirmat que el descens dels contagis es deu a molts factors, entre les quals la socialització, i són els espais de més socialització els "més vulnerables" al fet que hi haja contagis.

"No es tracta d'estigmatitzar ningú –ha dit–, els virus necessiten un hoste per a poder continuar replicant-se i ja coneixem el virus: un només en una habitació no es contagia, però amb molta gent junta en una habitació pot haver-hi contagis".

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb el president de la Unió Gremial, Juan Montilla, per a estudiar la col·laboració dels comerços de la Comunitat Valenciana amb els Punts Violeta contra la violència masclista.

Les restriccions vigents a la Comunitat Valenciana comprenen el toc de queda entre la 1 i les 6 del matí en 77 municipis i la limitació a un màxim de 10 persones les que es poden reunir en domicilis i en espais d'ús privat i d'ús públic, tant en interiors com a l'aire lliure.

També et pot interessar

stats