Oltra afirma que a la residència de Montcada es van complir les obligacions legals

La vicepresidenta del Consell reitera que l'incendi on van morir nou persones "és una fatalitat"

Una imatge de la residència, aquest dimecres
Una imatge de la residència de Montcada / À Punt NTC

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha dit aquest divendres en relació amb l'incendi en la residència de Montcada, en el qual van morir nou ancians, que "la responsabilitat política és garantir que tot funcionara correctament i que s'havien realitzat les inspeccions i correccions necessàries".

Oltra ha sigut preguntada per l'absència de la majoria dels familiars de les víctimes en la reunió que va mantindre aquest dimecres amb l'alcaldessa de Montcada, Amparo Orts, i el personal de la residència.

"És un oferiment que es va fer a les famílies, que de cap manera era obligatori, i crega'm que entenc que no hi acudiren. Han passat per una pèrdua sobtada i inesperada, i ho entenc. Els vam explicar [als familiars que sí que hi van acudir] el que sabíem fins al moment i els va consolar en la mesura que va ser possible. És una obligació de l'Administració estar prop de les famílies, i l'oferiment segueix en peus per a la resta", ha apuntat Oltra.

Preguntada per si existeix responsabilitat política en aquest assumpte, la també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha insistit que s'havien realitzat les inspeccions pertinents.

"La labor de l'administració és la de vigilar que tot funcione. Encara s'estan investigant les causes. Sembla que es descarten algunes, però no tinc cap informe. Fins que no concloga la investigació no podem especular amb les causes de l'incendi", ha agregat.

En aquest sentit, ha reiterat que "és una fatalitat que hi haja nou persones mortes" i ha afegit: "En aquest moment no sabem el que va passar, hi ha imponderables sobre els quals no tenim control; és difícil pronunciar-se sense especular".

"Tenim la certesa que totes les obligacions legals es complien", ha apuntat en referència als plans d'evacuació o senyalística, "i també que el comportament dels treballadors va ser exemplar i van salvar centenars de vides".

També et pot interessar

stats