Obrin juí oral al candidat del PP a l'alcaldia d'Oriola investigat per un presumpte frau fiscal

La Fiscalia demana per a ell i tres acusats més fins a set anys de presó

L'investigat, José Vegara Durá, acompanyat per la portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra i el president del PPCV, Carlos Mazón
L'investigat, José Vegara Durá, acompanyat per la portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra i el president del PPCV, Carlos Mazón / À Punt NTC

Un jutjat penal d'Oriola (Baix Segura) ha resolt l'obertura de judici oral contra José Vegara Durá, candidat del Partit Popular a l'alcaldia d'Oriola, segons avança aquest dilluns el diari Información

Vegara està acusat, al costat d'altres tres persones, d'“orquestrar un pla il·lícit” a través de “la formalització d'un contracte de compravenda d'agendes publicitàries i l'expedició de diferents factures”, creant unes despeses deduïbles fictícies “que van disminuir considerablement els beneficis de l'exercici” per a pagar, presumptament, un menor impost de societats.

Segons l'escrit d'acusació del ministeri fiscal, Hisenda hauria deixat d'ingressar fins a 917.935 euros per aquestes “maniobres i deduccions de frau”, emprades per l'Estació Inspecció Tècnica de Vehicles.

El text recull que els tres acusats de l'empresa van contactar amb un quart acusat, “que plenament conscient de les intencions, va vendre a la mercantil un total de 100.000 agendes telefòniques de publicitat d'ITV per a lliurar-les posteriorment als clients de la mercantil, pactant un preu de 17 euros”. No obstant això, afirma que els quatre acusats sabien la “irrealitat” d'aquest preu, ja que la mercantil fabricant havia venut les mateixes a 1,31 euros la unitat.

La Fiscalia recull també que la Hisenda Pública va deixar d'ingressar 760.591,12 euros per l'Impost de Societats en 2005 i fins a 157.396,80 euros per l'IVA. Per això, acusa tant a Vegara com als altres acusats d'un delicte continuat de falsedat en document mercantil i per un altre contra la Hisenda Pública tant per l'IVA com per l'Impost de Societats.

A més de proposar set anys de presó per als acusats, el Ministeri Fiscal demana la multa de més d'1,1 milions d'euros als quatre acusats pels diners que va deixar de percebre la Hisenda Pública i pels interessos de demora, així com una multa de 5.192.821 euros pels suposats delictes contra Hisenda comesos.

També et pot interessar

stats