Nous atacs amb pintades de la Falange a les seus de Compromís i el PSPV a Alacant

Mas assegura al seu compte de Twitter que “el feixisme no guanyarà, venim amb més força que mai”

Imatge de la façana de la seu de Compromís a Alacant
Imatge de la façana de la seu de Compromís a Alacant / Europa Press

Les seus de Compromís i el PSPV d’Alacant han començat aquest dilluns amb pintades de la Falange en les parets de les seues instal·lacions. L'espai dels socialistes alacantins ha sigut vandalitzat amb un símbol en què es pot veure el jou i les fletxes, paregut al cas dels actes vandàlics del passat 2 desembre, amb la frase "PSOE còmplice", acompanyats d'una pintada de La Falange.

Diversos dirigents de Compromís s'han pronunciat en les seues xarxes socials després de l'acte vandàlic. En concret, la vicepresidenta de la Generalitat i candidata a les primàries de la coalició per Alacant, Aitana Mas, ha lamentat que "Desgraciadament, no és la primera vegada que l'extrema dreta fa una cosa similar (...) El feixisme no guanyarà, venim amb més força que mai", ha assegurat.

En la mateixa línia, el candidat de Compromís a l'alcaldia d'Alacant, Rafa Mas, ha indicat que "La intolerància i l'odi continuen campant a plaer a Alacant (...) Com cada any, arriben les festes nadalenques amb les seues llums als balcons, el pesebre gegant de Barcala i... la pintada típica de la Falange en la nostra seu", ha apuntat, al mateix temps que ha assegurat que "no pararem fins a aconseguir una Alacant lliure d'odi".

Aquest mateix desembre les seus d’Unides Podem, Compromís i PSPV d’Alacant i Elx ja van patir altres actes vandàlics, unes pintades on es podia llegir "Arriba España", "Alicante Nacional", "Vendepatrias" o "Rojos, no". Les tres formacions del Botànic condemnaren les pintades "antidemocràtiques" i declararen que aquests comportaments "feixistes" no els anava a intimidar.

No és la primera vegada que aquestes seus pateixen pintades a Alacant. El passat 2 de desembre de 2019, les seus d'Unides Podem, Esquerra Unida i Compromís a Alacant i les del PSPV a Alacant i Elx aparegueren amb pintades en què es podia veure el jou i les fletxes i s'hi podia llegir "La Falange", "Arriba España", "Alicante Nacional", "Vendepatrias" o "Rojos, no".

També et pot interessar

stats