Unides Podem, Compromís i el PSPV denuncien pintades "feixistes" a les seues seus d'Alacant i Elx

Missatges com "Arriba España" o "Rojos, no" s'han trobat aquest matí a les seus de les formacions d’esquerres.

Unides Podem, Compromís i el PSPV denuncien pintades \"feixistes\" a les seues seus d\'Alacant i Elx
Unides Podem, Compromís i el PSPV denuncien pintades "feixistes" a les seues seus d'Alacant i Elx

Les seus d'Unides Podem, Esquerra Unida i Compromís a Alacant i les del PSPV a Alacant i Elx ha començat el dia amb pintades en què es pot veure el jou i les fletxes i s'hi pot llegir "La Falange", "Arriba España", "Alicante Nacional", "Vendepatrias" o "Rojos, no". Les tres formacions del Botànic han condemnat les pintades "antidemocràtiques" i han rebutjat que aquests comportaments "feixistes" els intimiden.

El secretari provincial del PSPV , José Chulvi, ha condemnat "l'atac" patit a les seus socialistes d'Alacant i Elx i les de Compromís, Podem i EUPV per part "de la ultradreta". A més, fonts del PSPV il·licità han assenyalat que divendres passat ja van patir altres pintades "amb una simbologia similar".

Per la seua part, el grup d‘Unides Podem a l'Ajuntament d'Alacant ha anunciat que portaran al ple de desembre una declaració institucional contra "les agressions feixistes" cap a les seus dels partits polítics democràtics. El portaveu municipal, Xavi López, ha mostrat la seua confiança que "tots els partits donaran el seu suport" a la iniciativa.

Finalment, Compromís ha mostrat la seua solidaritat "amb la resta de formacions que han patit la mateixa acció" i ha anunciat que el vandalisme serà denunciat davant la policia. "Desgraciadament, veiem que les organitzacions que mai han defensat o respectat les normes democràtiques estan embravides", ha manifestat el portaveu local, Natxo Bellido, que ha instat la subdelegació del govern a controlar aquests extremistes intolerants.

També et pot interessar

stats