El nou objectiu de dèficit arriba al Consell de Ministres

El govern espanyol també preveu aprovar aquest dimarts el sostre de despesa de 2020.

Els membres del nou govern espanyol es reuneixen aquest dimarts en el primer Consell de Ministres de la 14a legislatura
Els membres del nou govern espanyol es reuneixen aquest dimarts en el primer Consell de Ministres de la 14a legislatura / À Punt NTC

El Consell de Ministres aprovarà previsiblement aquest dimarts la nova senda d'estabilitat pressupostària per al període 2020-2023, que recull uns objectius de dèficit i deute públic més flexibles, amb més marge per a les comunitats autònomes.

També està pendent l'aprovació del límit de despesa no financera, conegut com a sostre de despesa, que haurà de ser aprovat pel Congrés i el Senat. La tramitació constitueix el primer pas per a l'elaboració i presentació del projecte de pressupostos generals de l'Estat (PGE) de 2020.

El Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) va aprovar divendres passat la relaxació dels objectius de dèficit per a les regions [https://apuntmedia.es/va/ultimes-noticies/el-govern-espanyol-fixa-un-deficit-a-les-autonomies-del-02-enguany-del-01-el-2021-i-equilibri-des-del-2022] i va establir un dèficit del 0,2% del PIB enguany, del 0,1% el 2021 i equilibri pressupostari des de 2022.

També et pot interessar

stats