El nou executiu pren possessió dels seus càrrecs

La majoria han fet referència al "Consejo de Ministros y Ministras", posant en relleu la necessitat d'utilitzar una denominació més inclusiva.

Els membres valencians del nou executiu
Els membres valencians del nou executiu

Les ministres i els ministres del nou Govern espanyol han pres possessió oficialment dels seus càrrecs aquest dijous de matí sense cap símbol religiós.

La primera que ho ha fet ha sigut la responsable de la cartera de Justícia, Dolores Dorado i seguidament, Josep Borrell, ministre d'Afers Estrangers. Carmen Calvo, titular de la cartera d'Igualtat i vicepresidenta única del Govern espanyol, a més, ha promés mantindre en secret les deliberacions "del Consejo de Ministros y Ministras". Seguidament ho han fet un a un la resta de components del nou equip, entre els quals, els valencians Màxim Huerta, en Cultura, Carmen Montón en Sanitat i José Luis Ábalos en Foment, a més de Luis Planas, ministre d'Agricultura, nascut a València i Pedro Duque, responsable de Ciència, Innovació i Universitats, vinculat familiarment a Xàbia.

"Consell de govern"

Calvo ha sigut la primera, però molts dels membres del nou Executiu han fet també referència a la fórmula que distingeix masculí i femení. S'obri el debat així sobre la necessitat d'un canvi de denominació de l'òrgan, tal com ja s'ha fet en alguns dels equivalents autonòmics, per l'expressió "Consell de Govern".

En la mateixa línia, al febrer, la Comissió d'Igualtat del Congrés va aprovar una proposició no de llei de Compromís, instant el Govern que en el moment en què es duga a terme una reforma de la Constitució, incloga un canvi de denominació, de "Congrés dels Diputats" a "Congrés", per a fer la institució plenament inclusiva.

També et pot interessar

stats