El nou ambulatori de l'Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch de València obrirà en primavera

Puig visita les obres del recinte, que donarà servei a més de 250.000 persones amb el centre d'especialitats i tindrà quatre hospitals de dia de salut mental 

Puig visita les obres del nou parc sanitari Campanar-Ernest Lluch, aquest dimecres
Puig visita les obres del nou Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch, aquest dimecres / Generalitat

El nou parc sanitari d'Ernest Lluch, ubicat al barri de Campanar, a València, es posarà en marxa l'any vinent. Les instal·lacions ocuparan l'espai de l'antic Hospital La Fe i comptarà, en una primera fase, amb un centre de salut que entrarà en servei la pròxima primavera si es compleixen les previsions. Ho ha avançat el president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dimecres durant una visita a les obres del recinte, acompanyat pel conseller de Sanitat, Miguel Mínguez. 

Segons ha explicat el cap del Consell, el futur espai significarà "un avanç substancial en l'arquitectura sanitària valenciana". El centre de salut que contempla podria obrir les portes a l'abril i maig per a prestar atenció a 25.000 persones. Fins i tot comptarà amb la tecnologia i instrumentació necessàries per a acollir xicotetes intervencions quirúrgiques. 

La primera fase de l'Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch contempla també un nou centre d'especialitats que previsiblement estarà acabat l'últim trimestre de 2023. Disposarà de quatre quiròfans i donarà servei a més de 250.000 persones, ha precisat Puig, qui ha celebrat que les obres van "en el camí correcte" i s'ha mostrat convençut que el nou espai "ajudarà a la reducció de llistes d'espera i a descongestionar La Fe". Segons ha afegit, el projecte contempla també quatre hospitals de dia de salut mental, "fonamentals per a València i les seues comarques", i un aparcament de 400 places que podrà usar-se a partir de la primavera. 

Durant la visita, el dirigent autonòmic ha remarcat que el futur espai aporta una "nova visió" del que ha de ser un centre d'atenció sanitària, més "humanitzada", i amb una "bona arquitectura" que aposta per un "contingut de qualitat", prioritzant la il·luminació de les estances, amb molta llum natural. 

També et pot interessar

stats