El nou servei d'urgències de l'Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch obri les portes dijous

Donarà cobertura a vora 200.000 usuaris de les zones de Campanar, Tendetes, Trinitat-Bilbao i Joan XXIII, entre altres.

La consellera Ana Barceló ha visitat aquest dimarts el nou servei d'urgències de l'Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch
La consellera Ana Barceló ha visitat aquest dimarts el nou servei d'urgències de l'Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch / GVA

El nou servei d'urgències de l'Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch obri les portes aques dijous. Ho ha anunciat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública en funcions, Ana Barceló, que ha visitat aquest dimarts les dependències d'aquest nou punt d'atenció sanitària (PAS).

El nou PAS tindrà una població assignada de 198.756 usuaris, registrats en els barris que comprenen les zones bàsiques de salut de Campanar, Just Ramírez-Tendetes, Trinitat-Bilbao, Miguel Servet-Assutzena, Salvador Allende-Arquitecte Tolsà, Joan XXIII i Pobles del Nord.

La consellera ha destacat que en aquests moments comencen a veure's els primers resultats després del treball realitzat, que ha servit per a assentar les bases de "la recuperació efectiva de l'espai de l'antiga Fe".

La nova instal·lació millorarà la prestació assistencial dels veïns, que tindran a la seua disposició  13 professionals de medicina d'Atenció Continuada i 9 equips d'Atenció Primària. Completen la plantilla 27 infermers, dos especialistes en radiodiagnòstic, 6 zeladors, 7 tècnics en cures auxiliars d'infermeria i 7 administratius.

L'edifici recentment reformat, situada en l'antic mortuori del complex sanitari de la Fe, ocupa una superfície de 650 metres quadrats repartits en dues plantes.

Més obres per a finals d'any

La directora general d'Eficiència i Règim Econòmic, Carmelina Pla, ha afegit que ja estan en licitació les obres del nou Centre de Salut i Centre d'Especialitats, "el centre d'Atenció Primària de major dimensió de tota la Comunitat Valenciana", i la reforma de l'edifici del complex per al Servei d'Emergències Sanitàries. "S'espera començar totes dues obres en l'últim trimestre de 2019", ha afirmat.

També et pot interessar

stats