Natàlia Enguix (Ens Uneix): "Darrere de Diana Morant estan Puig, Orengo i el clan de Gandia"

La vicepresidenta de la Diputació de València i número dos d'Ens Unix veu complicat arribar a acords, tant dins com fora de la institució provincial, una vegada que es produïsca el relleu dins del PSPV

Natàlia Enguix, vicepresidenta primera de la Diputació de València i diputada d’Ens Uneix, en 'Les notícies del matí'

La vicepresidenta de la Diputació de València i número dos d'Ens Unix, Natàlia Enguix, ha mostrat aquest dimecres la desconfiança amb la possibilitat d'arribar a acords amb el PSPV que liderarà, a partir de finals de març, Diana Morant.

Per a la diputada d'Ens Unix, darrere de la candidatura de Morant hi ha els mateixos polítics que van deixar tirat Jorge Rodríguez quan va ser acusat de corrupció en el cas Alqueria. 

"Ens costarà molt arribar a acords per qui està darrere de Morant: els lermistes, Ximo Puig, José Manuel Orengo i el clan de Gandia, els mateixos que a Jorge Rodríguez li han fet molt de mal", ha dit en una entrevista en Les notícies del matí.

Sobre el lideratge de Diana Morant, segons Natàlia Enguix, "ha passat el que nosaltres pensàvem i Jorge Rodríguez intuïa. Bielsa i Soler ho han intentat, no han dissimulat, però tot el món esperava el que ha passat i nosaltres no volíem estar en un partit com el que sembla que ara continuarà".

Enguix, mà dreta de Jorge Rodríguez a l'Ajuntament d'Ontinyent, i exmilitant com ell del PSPV, veu complicat arribar a acords, tant dins com fora de la institució provincial, una vegada que es produïsca el relleu dins del PSPV i Diana Morant substituïsca Ximo Puig al capdavant de la secretaria general. 

"Nosaltres tenim un projecte nou i il·lusionant i tiraren avant, però al nostre alcalde el van deixar tirat quan més falta li feia el partit". Enguix ha assenyalat que "fa molt de mal que la gent de dins del partit et deixen tirat" i ha recordat la popular frase de "cos a terra, que venen els nostres".

Segons la diputada d'Ens Uneix, el PSPV va aprofitar la situació de Jorge Rodríguez, "per a llevar-se a una persona que haguera sigut útil". De totes maneres, "el temps ha posat a cadascú en el seu lloc i ens ha donat la raó del que passava i ho hem demostrat en els tribunals".

"Ens Uneix vol ser la marca que articule el projecte municipalista"

D'altra banda, la vicepresidenta de la Diputació de València i diputada d'Ens Uneix, clausura aquest dimecres la primera trobada d'alcaldes i altres càrrecs electes de partits independents de municipis d'arreu de la Comunitat Valenciana. Una trobada en que l'objectiu és "conéixer la gent que té un projecte com nosaltres".

De cara al 2027, Natàlia Enguix ha dit que "Ens Uneix volem ser la marca que articule els partits municipalistes i els partits comarcals". Així, ha destacat que "som la tercera força en l'àmbit de la Comunitat Valenciana i és un àmbit que mai se li ha donat la importància que té".

Per a la diputada d'Ens Uneix, hi ha partits molt diferents, però tenen en comú el municipalisme. "Hi haurà gent que vinga de la dreta, de l'esquerra, però al final no hi ha tanta separació entre la dreta i l'esquerra en l'àmbit municipal, està difuminada. Som el centre del municipalisme perquè governes per a tots".

"Hem fet uns bons pressupostos i per què no han de votar Vox a favor'"

Al voltant de la relació amb el PP en l'equip de govern a la Diputació de València, ha posat en relleu la bona relació perquè són persones que venen del municipalisme i amb les quals es pot parlar. "Arribem a acords en coses importants com els pressupostos i després tenim diferents opinions i visions, però hi ha coses comunes en què pensen tots igual".

Sobre el suport de Vox als pressupostos, considera que és normal que voten a favor perquè són "uns bons pressupostos". "El problema el té el PSPV i Compromís. A mi m'haguera fet vergonya no aprovar uns pressuposts que augmenten totes les partides".

També et pot interessar

stats