Multen l'Ajuntament de València per un "fet administratiu" relacionat amb els concerts de Vivers

Segons el PP, la sanció es deu a la mort d'un treballador durant l'operació de muntatge de les graderies dels concerts

L'ajuntament de València, en una imatge d'arxiu
L'ajuntament de València, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Inspecció de Treball ha imposat una sanció de 40.986 euros a l'Ajuntament de València pel muntatge de les graderies dels concerts de la fira de juliol de l'any 2017, als jardins dels Vivers.

Durant l’operació, un treballador va perdre la vida però segons el consistori la sanció "no està en cap cas relacionada" amb l'accident mortal.

La informació ha sigut facilitada als mitjans de comunicació pel portaveu del PP al consistori, Eusebio Monzó, qui ha denunciat que l'equip del govern municipal ha "amagat", segons el seu criteri, el pagament de la sanció en una modificació dels pressupostos de 2018 que aquest dijous ha aprovat el ple de l'Ajuntament.

Monzó ha reclamat explicacions públiques a l'alcalde, Joan Ribó, a qui ha acusat de mentir en ple sobre l'accident, juntament amb el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

Per al portaveu popular, la sanció determina que l'Ajuntament de València és part afectada en el procés i, en conseqüència, hauria de "personar-se en la causa judicial". No obstant això, Monzó ha volgut deixar clar que, de moment, les diligències judicials s'han dirigit contra el personal de les empreses promotores dels concerts.

En un comunicat, l'equip de Joan Ribó ha sostingut que les declaracions de Monzó són incertes i les seues falsedats són fàcilment desmentibles.

Segons el consistori, "aquest fet no apareix ni tan sols en l'acta d'inspecció ni en la resolució", ja que "la Inspecció de Treball va diferenciar des del primer moment els conceptes i va emetre actes separades en tractar-se d'agents de contractació diferents".

"La sanció es produeix només per una divergència tècnica d'interpretacions sobre un fet administratiu", han afirmat, ja que "els tècnics municipals entenen que la contractació de muntatges, com el de l'escenari, és una prestació de serveis”. Mentrestant, "la Inspecció de Treball considera que es tracta d'una obra de construcció".

Segons l'Ajuntament, aquesta diferència de catalogació tècnica del contracte porta associades "implicacions diferents en matèria de protecció de riscos laborals".

També et pot interessar

stats