Mulet (Compromís) sobre el pla de xoc del ministeri per a millorar les rodalies: "Esperàvem no-res i no-res va anunciar"

El portaveu de Compromís al Senat considera una "pressa de pèl" les mesures anunciades i critica que el PSOE bloquege les peticions de informació sobre el servei a la cambra alta

El senador del grup Compromís, Carles Mulet, en una imatge d'arxiu
El senador del grup Compromís, Carles Mulet, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, s'ha mostrat decebut amb les mesures que la ministra de Transports, Raquel Sánchez, va anunciar a València aquest dimecres per a millorar la xarxa de rodalies. "No van ser cap sorpresa, ja que esperàvem no-res i no-res va anunciar", ha explicat el senador en un comunicat . Segons Mulet, "davant una situació insostenible, dramàtica, extrema del caos ferroviari al País Valencià, la ministra va presentar mesures insignificants, moltes de les quals no han funcionat, i va tornar tan contenta".

Entre aquestes mesures hi ha la rebaixa del 35% del preu dels abonaments aquest trimestre com a compensació per l'estat del servei, la recuperació progressiva fins a juny de les freqüències als nivells prepandèmia o la recuperació abans de febrer del 90% dels serveis afectats per l'incendi de l'estació de Massalfassar.

Però els anuncis no han convençut Mulet que acusa, a més, el ministeri d'estar "vetant" la petició d'informació sobre el servei que ha fet la formació i "bloquejant" així, l'obligació de control de les Corts Generals, en "una situació de menyspreu que mai hem vist, ni amb els governs del PP". "Estem molt, molt farts de plans abstractes que després no es materialitzen en res, de powerpoints, de promesetes. Volem recordar que van crear un alt càrrec per a l'exdelegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, per a donar resposta al caos del servei de rodalies, i més d'un any després encara ens neguen la informació de què ha fet aquest home. I ara, la ministra no anuncia res creïble", ha explicat el senador. 

En la seua opinió, "les úniques 'mesures' són informar per Twitter (mentre empara que el community manager bloqueja a usuaris), posar autobusos per a les cancel·lacions (que no asseguren arribar dins del termini i en la forma escaient a les persones usuàries), una rebaixa del 35% als abonats, només durant tres mesos, com si per pagar un 35% menys compensa que et cancel·len els trens, que et deixen hores esperant, et facen arribar tard a la faena o la devolució expressa que ja funciona, malament, obligant-te a perdre encara més temps".

Una "presa de pèl" 

"Ni més maquinistes, ni un sol euro més en inversió, ni més freqüències, el que va anunciar va ser no-res, una nova presa de pèl, que demostra, igual que siga Ábalos, Sánchez o un os formiguer, tots ens tracten com a ciutadans de tercera, perquè aquest caos mantingut i ampliat des de fa tants anys, seria impensable en altres comunitats autònomes".

En aquest sentit, ha advertit que el PSOE "ha vingut votant sistemàticament en contra" de totes les mesures proposades per la coalició valenciana al Senat: "Van votar en contra de la nostra proposta amb dotze punts per a solucionar el caos, van votar en contra de les nostres esmenes als pressupostos generals de 2022 amb propostes i inversions concretes, bloquegen donar informació i transparència sobre les dades que fotografien la magnitud del caos. Ens expulsen d'usar els trens, i damunt venen a riure's en la nostra cara com va fer ahir la ministra".

També et pot interessar

stats