Moviment Força Migrant denuncia la presència "anecdòtica" del col·lectiu en les candidatures autonòmiques

La formació apel·la al vot "crític i conscient" enfront de l'"electoralisme" dels partits

MFM en un acte aquest dissabte
MFM en un acte aquest dissabte / Aquarius Supervivientes

El Moviment Força Migrant (MFM) ha expressat la seua "enorme decepció amb tota la classe política valenciana, sense excepció", ja que la inclusió de persones migrants en les llistes electorals "continua sense reflectir el 100% de la població valenciana", lamenten. Per això, ha apel·lat al vot "crític i conscient" del col·lectiu enfront de l'"electoralisme" dels partits.

En aquests termes s'ha pronunciat la secretària general d'MFM, Boutaina El Hadri, qui, durant l'última assemblea de l'agrupació abans de les eleccions del 28 de maig, ha criticat durament l'"ús electoralista" del col·lectiu. Explica que s'ha usat com a "decoració" en les candidatures de ciutats com València o Alacant i amb una presència "anecdòtica" en les candidatures autonòmiques.

"No casem amb cap partit, que no ens enganyen amb una foto o un colpet a l'esquena ara que s'han adonat que existim", ha subratllat, al mateix temps que ha convidat a "contrastar els programes" i "reflexionar el vot amb consciència". En aquest sentit, ha demanat que "ningú es quede a casa", però que es vote "lliurement, amb el cap, sabent que les seues polítiques afectaran".

L'MFM, impulsat per mig centenar d'entitats i persones particulars, ha mantingut reunions amb quasi tots els partits polítics de la Comunitat Valenciana per a posar a la seua disposició una bateria de 130 mesures "urgents" en defensa dels drets bàsics de la ciutadania d'origen migrant en el territori.

"Un reflex de la diversitat de la migració valenciana"

Per la seua part, el portaveu d'MFM, Eduardo Béjar, ha destacat que l'organització "s'ha consolidat com un grup referent que reflecteix la diversitat de tota la migració valenciana".

La també portaveu Lucy Polo ha afirmat que "per primera vegada els partits valencians han despertat i han vist les capacitats on abans només veien mà d'obra", però encara "no han donat el pas en les llistes per a aconseguir institucions que reflectisquen la realitat social".

El 15% de la població valenciana és d'origen estranger, segons ha assenyalat MFM, que ha afegit que "més de 200.000 tenen dret a sufragi en les municipals del 28M, a més de les persones nacionalitzades, que també voten a les Corts". La plataforma ha remarcat que "el vot migrant pot ser decisiu en grans ciutats com València o Alacant".

També et pot interessar

stats