Els partits valencians debaten sobre la representativitat dels migrants en la política

L’Escola de Ciutadania fa aquest dijous un debat on participen representants de totes les formacions, excepte Vox

Debat sobre política migratòria a la Comunitat Valenciana
Debat sobre política migratòria a la Comunitat Valenciana / Escola de Ciutadania

L'Escola de Ciutadania fa aquest dijous al saló d'actes del complex administratiu 9 d'Octubre el que podria considerar-se el primer debat electoral de la precampanya centrat en la política migratòria valenciana des del prisma autonòmic i local, on participaran representants de tots els partits valencians, a excepció de Vox. 

L’organització reivindica que les persones migrants formen part de manera més activa de la vida política. Apunta que, encara que el 15% de la població és d'origen migrant, només hi ha tres diputats al Congrés i dues diputades a les Corts —quan, si fora proporcionat, haurien de ser quaranta a la cambra baixa i quinze al parlament valencià—. 

La inauguració serà a càrrec de la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat, Aitana Mas, i de la diputada autonòmica Irene Gómez. En el debat participaran el secretari d'organització del PSPV-PSOE, José Muñoz; el coordinador de campanya del PPCV, Miguel Barrachina; el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví;  la portaveu adjunta en les Corts, Mamen Peris; la síndica a les Corts de Podem, Pilar Lima, i la responsable de política institucional d'Esquerra Unida del País Valenciàm, Estefanía Blanes.

L’Escola de Ciutadania, segons detalla en un comunicat, és un projecte per a la formació de líders d’origen migrant. L’any passat, els partits polítics valencians, a excepció de Vox, es van comprometre a impulsar quinze mesures per a incloure persones migrants en les llistes electorals i càrrecs públics. 

També et pot interessar

stats