El Mossos detenen el raper Pablo Hasél a la Universitat de Lleida

El cantant es va atrinxerar dilluns a la nit al rectorat per a impedir la seua detenció, que considera un atac “contra les llibertats”.

Imatge de portada: els Mossos condueixen el raper Pablo Hasél al vehicle policial

Els Mossos d'Esquadra han detingut el raper Pablo Hasél a la Universitat de Lleida en compliment de la sentència que l'ha condemnat a nou mesos de reclusió per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona. Delictes que s'han dictat sota l'empara de la llei mordassa i que s'atribueixen a una de les seues cançons i a 64 missatges que va compartir a la xarxa social Twitter. "Mort a l'Estat feixista", ha cridat el raper en el moment d'entrar al vehicle policial.

Hasél es va tancar anit en l'edifici del rectorat per a impedir que el detingueren en companyia de mig centenar d'activistes, que bloquejaren l'accés amb cadenats i barricades. L'objectiu del cantant era “posar-li-ho a la Policia com més difícil millor” i visibilitzar el que considera com un “gravíssim atac” contra les llibertats. Un grup de periodistes i reporters gràfics han passat la nit al costat dels activistes i el mateix Hasél, retransmetent l'acció policial quasi en directe mitjançant l'etiqueta #LlibertatPabloHasel, a través de la qual es vehiculen també els missatges de suport al raper.

Un fort dispositiu policial, format per desenes d'agents dels Mossos i una vintena de furgonetes de la brigada mòbil, s'ha desplegat des de les 6:30 hores d'aquest dimarts als voltants del rectorat. Els agents han aconseguit sortejar amb facilitat les barricades i arraconar els activistes que abrigaven Hasél. S'han refugiat en la tercera planta de l'edifici, mentre llançaven objectes i líquid dels extintors als agents, però finalment han sigut encapsulats pels policies, que els han identificat.

El termini per a l'ingrés voluntari en presó va finalitzar divendres passat. Aquest dilluns, l'Audiència Nacional va tornar a rebutjar la suspensió de l'execució de la sentència, en recordar que el 2017 va ser condemnat per un delicte de resistència o desobediència a l'autoritat, i el 2018 per violació de domicili.

El tribunal va argumentar que el perdó a Hasél resultaria discriminatori per a altres delinqüents i que les campanyes que s'han activat per a aconseguir el seu alliberament no poden condicionar l'aplicació de la llei vigent, sinó l'eventual modificació d’aquesta al parlament.

També et pot interessar

stats