Morera descarta que la reforma de la llei electoral prospere aquesta legislatura perquè falten suports

El president de les Corts advoca perquè les eleccions autonòmiques no coincidisquen amb les generals, perquè donarà més “visibilitat” i “força” a les reivindicacions valencianes

El president de les Corts, Enric Morera, després del desdejuni informatiu que ha oferit aquest dimarts per a fer balanç del curs parlamentari
El president de les Corts, Enric Morera, després del desdejuni informatiu que ha oferit aquest dimarts per a fer balanç del curs parlamentari / À Punt NTC

La reforma de la llei electoral valenciana no podrà aprovar-se aquesta legislatura per no tindre els suports necessaris. Així ho veu el president de les Corts, Enric Morera, que ha fet balanç del curs parlamentari aquest dimarts. Morera s'ha mostrat partidari de convocar les eleccions autonòmiques en una data diferenciada de les nacionals. 

“Com a principi democràtic, la llei electoral s’hauria d’aprovar. Necessita una majoria qualificada i esperem que es puga aconseguir. En tot cas són els grups parlamentaris els que hauran de decidir el que consideren oportú. La proposició de llei està presentada en temps i forma i és susceptible de portar-se al ple de les Corts”, aclaria el president del parlament valencià, que remarcava que l’impuls de la reforma electoral, en definitiva, “és una decisió dels grups parlamentaris”. 

D’altra banda, i pel que fa als pròxims comicis autonòmics, Enric Morera aposta per una convocatòria electoral única en la Comunitat Valenciana i, fins a 2023, ha augurat que la legislatura serà llarga, estable i "tranquil·la" en els àmbits nacional i autonòmic.

Les pròximes eleccions podrien ser netament valencianes Enric Morera - President de les Corts

"Hi ha molta estabilitat i un govern que està fent el seu treball; les pròximes eleccions podrien ser netament valencianes", ha declarat. Morera ha coincidit que separar les eleccions autonòmiques de les municipals donaria més visibilitat i "força" a les reivindicacions valencianes, a més de centrar la campanya. 

I encara que "és una prerrogativa del president de la Generalitat", Ximo Puig, ha confiat que el també líder del PSPV atendrà els suggeriments de la resta de partits del Botànic, com són Compromís i Unides Podem. 

En qualsevol cas, el president de les Corts s'ha mostrat en contra que els comicis de 2023 tornen a coincidir amb els estatals, com va passar fa dos anys després de l'avançament acordat per Puig. "Pedro Sánchez ja ha anunciat que la legislatura serà llarga", ha ressaltat. En aquest sentit, ha apuntat que si el president del govern espanyol té "l'estabilitat suficient per a allargar el seu mandat", no tindrien per què coincidir.

Posició comuna per al model de finançament

El president de les Corts ha demanat als grups parlamentaris que en el debat de política general del setembre marquen una posició comuna i consensuada sobre el finançament i marquen ja accions concretes.

També et pot interessar

stats