Morera: “Compromís és el millor instrument que ha tingut el valencianisme polític, però cal millorar”

46 min.

El president de les Corts i president del Bloc, Enric Morera, considera que després de l’escalada de cites electorals i de l’assumpció de la responsabilitat de govern per part de Compromís, cal iniciar una reflexió. En una entrevista en Les notícies del matí, Morera ha assenyalat que “Compromís és el millor instrument que ha tingut el valencianisme polític”, però que “cal millorar”.

Pensa que ara és un bon moment per a això i ha explicat que per aquest motiu s’ha publicat una carta de destacats dirigents del Bloc sobre com pensen que ha de ser aquest procés, i s’ha convocat el consell nacional del Bloc per a aquest dissabte. En aquest sentit, el president de les Corts ha assenyalat que cal abordar diferents idees i reafirmar l’aposta per les polítiques de progrés “entre tots els socis i no de manera unilateral”.

“Hem d’oferir una nova oferta política sense oblidar la nostra essència”. Entre els aspectes que al seu parer caldria millorar estan el de la democràcia interna i “recuperar la política de baix cap a dalt”. En aquest camí, Morera és partidari de mantindre l’etiqueta de “valencianisme”, ja que comenta que forma part de la identitat del Bloc, i creu que la coalició no l’ha desdibuixat, sinó tot el contrari, li ha donat visibilitat.

Mónica Oltra, un dels grans valors de Compromís

Sobre el lideratge d’Oltra, Enric Morera ha indicat que “el govern desgasta, és evident, però afirme que és un dels grans valors de Compromís. Té una llarga vida política per davant”. També ha tingut paraules sobre la victòria de Boris Johnson en les eleccions britàniques i la confirmació de la data per a executar el Brexit: “La nostàlgia de l’imperi ha provocat aquesta situació; la realitat és que pot haver-hi Brexit i ens hem de preparar”, ha valorat. 

stats