Dalmau: “Aquest govern pot ser el més important que hi ha hagut a Espanya des de la transició”

39 min.

Un abans i un després, que transforme el país en els pròxims anys. És el que espera Rubén Martínez Dalmau del nou govern central. Així ho ha assenyalat el vicepresident segon del Consell i conseller d’Habitatge en una entrevista en Les notícies del matí. “Aquest govern pot ser el més important que hi ha hagut a Espanya des de la transició" ha afirmat. 

 

Una etapa en què pensa que, com en els governs autonòmics, Podem haurà de demostrar que és una força de govern. Un punt, el del govern del Botànic, que Dalmau ha afirmat que “ha sigut fonamental per a arribar al govern de coalició”, ja que, segons ha assenyalat, Pedro Sánchez “ha estat molt pendent” del govern valencià. Tant és així que el conseller d’Habitatge ha reconegut haver rebut alguna oferta per a anar a Madrid, però que la va rebutjar.

 

“El govern espanyol és també valencià -ha assegurat- i està compromés amb la reforma del finançament autonòmic”. Entre els punts que creu que caldrà abordar de manera urgent serà una llei de vivenda, que “pose fi als preus abusius del lloguer i garantisca el dret a l’habitatge”. Algunes de les mesures possibles, l’augment del parc públic de vivenda. 

 

El nomenament de Delgado, “lleig”

 

Pel que fa al nomenament de Dolores Delgado com a fiscal general de l’Estat, Rubén Martínez Dalmau ha assenyalat que “és lleig” i que ell no ho hauria fet. “No dubte que siga imparcial, però s’ha de mostrar: hi havia altres opcions que haurien sigut més adients”, ha reconegut. Tanmateix, espera que aquesta decisió no afecte l’estabilitat del govern, malgrat que a partir d’ara “les decisions hauran de ser consensuades”.  

stats