Mor l'exconsellera de Benestar Social i exdelegada del govern Carmen Mas

Llicenciada en Dret i amb una dilatada trajectòria professional, la que va ser també diputada del PP, ha faltat als setanta anys

Carmen Mas, en arxiu
Carmen Mas, en arxiu / Arxiu RTVV

L'exconsellera de Benestar Social, exdelegada del govern a la Comunitat Valenciana i exdiputada autonòmica del Partit Popular, Carmen Mas, ha mort aquest dijous als setanta anys, segons han confirmat fonts del partit.

Llicenciada de Dret, Carmen Mas va exercir l'advocacia entre 1977 i 1980, i després va fer funcions de secretària substituta en el jutjat de primera instància de Tarancón (Conca), Tarragona i al jutjat del districte número 10 de València. Va ser diputada del PP a les Corts, on va entrar el 1996 després de la renúncia de Carlos González Cepeda per a ser delegat del govern –càrrec en el qual precisament el substituiria quatre anys després– i va revalidar l'acta en els comicis autonòmics de juny del 1999.

En la configuració del segon mandat d'Eduardo Zaplana al capdavant de la Generalitat, Mas va ser nomenada el juliol del 1999 consellera de Benestar Social, la qual cosa la va convertir en la quarta dona a exercir una cartera executiva en el Consell, després de Pilar Pedraza, Maria Àngels Ramón-Llin i Marcela Miró.

Va gestionar aquesta Conselleria fins a maig del 2000, quan va ser nomenada delegada del govern a la Comunitat Valenciana –el seu substitut en el govern valencià va ser Rafael Blasco–, i va renunciar a l'escó parlamentari en ser incompatible amb la seua nova responsabilitat, que va exercir fins a l'abril del 2002.

Durant el seu mandat com a delegada del govern va patir el juny del 2001 un aneurisma cerebral, del qual es va recuperar i que la va portar a estar de baixa uns mesos. Va continuar exercint el càrrec fins que va presentar la renúncia l'abril del 2002 per motius personals i la va substituir el llavors vicepresident primer del Congrés, Francisco Camps.

També et pot interessar

stats