Montón preveu posar fi al copagament farmacèutic al 2019

Ha indicat que el govern de Sánchez aprovarà els pressuposts generals de l'Estat l'any que ve "d'una o d'altra manera".

Montón preveu posar fi al copagament farmacèutic al 2019
Montón preveu posar fi al copagament farmacèutic al 2019

La ministra de Sanitat, Carmen Montón, ha assegurat que el govern espanyol preveu eliminar el copagament farmacèutic al 2019 i recuperar la cotització de les cuidadores no professionals. 

Així s'ha manifestat en una taula redona en el marc de l'escola d'estiu que el PSPV ha fet en l'Auditori de la Diputació d'Alacant, en la qual també ha indicat que el govern de Sánchez aprovarà els pressuposts generals de l'Estat l'any que ve "d'una o d'altra manera". 

Montón ha defensat la necessitat de generar "ciutadans plens amb drets" mitjançant els drets sanitaris i socials, que, segons ha afirmat, estan "en l'ADN del socialisme", que té per objectiu "canviar el món i fer una societat més justa". En aquest sentit, ha recordat que aquesta setmana s'ha recuperat la universalitat de la sanitat. 

Violència sobre menors

Durant la intervenció, la ministra s'ha referit a la situació dels menors, i ha afirmat que cal "donar-los una protecció especial" i "duplicar el pressupost" contra la pobresa infantil.  

Així mateix, ha posat l'accent en la protecció necessària per als menors estrangers que arriben sense acompanyament a l'estat espanyol, així com en la llei integral contra la violència als xiquets i xiquetes, a la qual, segons ha manifestat, cal introduir nous aspectes com l'abús i l'assetjament sexual en les escoles i les xarxes socials. 

També et pot interessar

stats