Montes acusa el govern espanyol i l'Ajuntament de Sagunt de "no fer absolutament res" per a evitar el tancament de Galmed

El comité d'empresa reitera que la planta és "viable" i Espanya "no pot perdre estes instal·lacions per a després importar la producció"

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, reunida amb el comité d'empresa de Gamed
La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, reunida amb el comité d'empresa de Gamed / GVA

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha exigit al govern estatal que s'implique "a fons" en el futur de la planta de ThyssenKrupp Galmed de Sagunt (Camp de Morvedre) per a evitar el tancament definitiu. A més, ha acusat l'executiu estatal i l'Ajuntament saguntí de "no haver fet absolutament res" i els ha animat a "moure fitxa".

Montes s'ha reunit amb el comité d'empresa de la factoria, a qui ha traslladat el "total suport" del Consell "per a garantir tant la càrrega de producció com la continuïtat de tots els llocs de treball, uns 120 directes i altres 400 vinculats a la indústria auxiliar".

La consellera els ha assegurat que el govern valencià ha "fet els deures, posant damunt de la taula totes les possibilitats de suport a l'empresa, centrades en inversions per a la transformació i modernització del procés productiu, a més de l'estalvi energètic". A parer seu, el govern de coalició espanyol té diversos fronts d'actuació, com "el finançament de la despesa operativa" o "la defensa de la planta a la Unió Europea perquè la factoria de Sagunt és rendible".

En esta línia, Montes ha remarcat que "no hi ha raons de caràcter econòmic, organitzatiu o estructural que aconsellen el tancament" i que es tracta d'una decisió de la multinacional de traslladar la producció d'acer galvanitzat a les factories a Alemanya. La consellera s'ha compromés a "establir un mecanisme xarxa per a protegir els treballadors durant un temps determinat sense necessitat que s'extingisquen els contractes de treball".

A la reunió amb el comité d'empresa també han assistit el secretari autonòmic d'Indústria, Felipe Carrasco, i la directora general de Comerç, Artesania i Consum, Maribel Saéz. Els representants de ThyssenKrupp Galmed han mantingut fins ara quatre reunions de treball amb la Generalitat per a buscar solucions que eviten el tancament. En elles, la companyia ha expressat la "confiança" en la recol·locació de tota la plantilla en altres empreses del sector i formar a aquells professionals el perfil dels quals siga "adequat" per a les necessitats de la gigafactoria que Volkswagen està construint en Parc Sagunt II, just enfront de la planta.

Segons ha assenyalat el president del comité d'empresa de Galmed, Antonio Monferrer, durant la reunió els han traslladat la "solidaritat" del Consell i s'han interessat "per conéixer l'estat de les negociacions amb l'empresa", al mateix temps que han recordat les propostes que ja va realitzar el Consell i que l'empresa va considerar "insuficients".

El secretari general de CCOO a Camp de Morvedre-Alt Palància, Sergio Villalba, ha insistit que Galmed "és viable i Espanya no pot permetre's el luxe de perdre estes instal·lacions per a després haver d'importar el que en elles es produeix". Per al sindicalista, si la direcció tira avant amb el tancament, "els responsables polítics hauran d'exigir-li que assumisca els costos del tancament, retornar les ajudes que puga haver percebut, netejar els terrenys, etc".

També et pot interessar

stats