Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO

Montero: "No augmenten les agressions sexuals, augmenten les denúncies"

La ministra d’Igualtat assegura que l’informe de l’Interior que mostra un augment de les agressions sexuals en l’últim any es deu a una "menor tolerància social i individual"

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, aquest dissabte a València / À Punt NTC

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha assegurat aquest dissabte a València que "no augmenten les agressions sexuals, sinó les denúncies d’aquestes agressions", en referència a l’informe publicat aquest divendres pel ministeri de l’Interior, del qual es podria extraure que les violacions havien augmentat un 47,9% l’any passat a la Comunitat Valenciana.

Montero afirma que, segons les dades de l’informe, cada vegada hi ha "menys tolerància social i individual davant de les agressions sexuals" i que el document ofereix "la mateixa explicació" per a aquest augment de les denúncies.

La titular d’Igualtat, que ha aprofitat la visita a les Falles de València per a reunir-se amb el vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, per a abordar els avanços en les polítiques d'habitatge del Consell, ha reclamat que cal que "això passe cada vegada més" per a "acabar amb la impunitat de les violències sexuals i el silenci" i fer front a la "normalització d’aquestes que encara existeix".

Una resposta unitària a la reforma llei del "només sí és sí"

Quant a la llei del "només sí és sí", Montero ha assegurat que des d'Unides Podem treballaran per a aconseguir un acord amb el PSOE que no supose una "reculada en drets de les dones".

En aquest sentit, ha reconegut que davant les decisions judicials de rebaixar les condemnes a alguns agressors sexuals, "cal donar una resposta", però ha considerat que aquesta no pot ser "pactar amb el PP un retorn al Codi Penal de La Manada". "Treballarem en el tràmit parlamentari per a arribar a un acord", ha advertit.

Respecte a la moció de censura presentada per Vox que es debatrà dimarts, la ministra ha afirmat que es podrà comprovar "com existeix una força d'extrema dreta, feixista, que vol retrocedir en drets. Si alguna cosa és Vox, és masclisme, i per això hem de mostrar la majoria feminista del congrés i del govern".

A parer seu, el feminisme "és la proposta que millors respostes dona davant els problemes que travessa la nostra societat, i aquesta és la proposta que hem llançat en el Govern, no perquè intervinguérem unes dones concretes, sinó que es veja la força del feminisme".

Violència masclista