Montero admet que s’ha de revisar el protocol de protecció de les víctimes de la violència masclista

Després de l’assassinat de la dona de Sagunt, qui havia demanat protecció, la ministra reconeix que va fallar la detecció del risc de la víctima

La ministra d'Igualtat, a l'esquerra, junt a la responsable de Drets Socials presenten el pla de xoc de les seues àrees
La ministra d'Igualtat, a l'esquerra, junt a la responsable de Drets Socials presenten el pla de xoc de les seues àrees / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

Cal revisar els protocols de protecció de les víctimes de la violència masclista. Així ho ha admés aquest divendres la ministra d’Igualtat, Irene Montero, qui ha subratllat la necessitat de revisar els protocols i les eines de protecció per a les víctimes de la violència de gènere.

Aquesta afirmació arriba sols uns dies després del crim masclista de Sagunt, on un home va matar la seua exparella dos dies després que la víctima demanara ajuda a l’Ajuntament i que denunciara el seu agressor.  

"Hem fallat i hem arribat tard", ha reconegut Montero. "Aquest cas ens ha de posar en alerta", "l'Estat i les administracions públiques no podem arribar tard en l'atenció a les víctimes", ha manifestat Montero en la roda de premsa on ha presentat els projectes que el seu ministeri finançarà amb els fons europeus. 

La responsable d’Igualtat ha apostat en aquest context per revisar, millorar i reforçar els instruments existents, com Viogén, la principal eina que existeix a Espanya per a protegir policialment les víctimes que denuncien violència masclista d'acord amb el seu nivell de risc.

En aquest cas, ha apuntat la ministra, va fallar la capacitat de detectar la gravetat del risc de la víctima, que es va convertir en la novena dona assassinada enguany per la seua parella o exparella a Espanya.

"Hem de reflexionar i assumir les nostres obligacions", ha insistit Montero, qui ha reiterat la necessitat de posar a la disposició d'aquestes dones totes les eines existents a l'àmbit estatal, autonòmic i local, des d'alternatives residencials a atenció psicològica, per a garantir-los que tenen "portes segures d'accés a les institucions" i que puguen eixir de la violència.

També et pot interessar

stats