La moció de censura del PSPV i del PP desbanca l'alcalde de Ciutadans a Loriguilla

El socialista Carlos Rodado ja és el nou primer edil de la localitat del Camp de Túria

Panoràmica de Loriguilla
Panoràmica de Loriguilla / Ajuntament de Loriguilla

El ple de l'Ajuntament de Loriguilla, al Camp de Túria, ha aprovat aquest divendres la moció de censura presentada per tres exregidors del PSPV i dos exedils més del PP contra el fins ara alcalde, Sergio Alfaro (Cs), que ha fet que el socialista Carlos Rodado siga el nou primer edil. Es tracta del segon intent de portar endavant la moció. El primer es va parar als tribunals el passat 4 de juny.

Aquesta moció de censura ha tirat avant amb els cinc vots dels exregidors del PSPV enfront dels quatre de Cs, que queden fora de l'equip de govern, segons informen fonts municipals. De moment, els trànsfugues socialistes i 'populars' no han format cap grup i continuen com no adscrits.

El ja excalcalde, segons recull Cs en un comunicat, ha denunciat en el ple la "manifesta il·legalitat" de la moció presentada per a destituir-lo i ha avançat que prendrà les mesures legals que corresponguen perquè els exedils seguisquen apartats del govern i "retornen els sous" "Hi ha jurisprudència tant del TSJCV com del Tribunal Suprem en aquest sentit", ha advertit.

A més, ha criticat que aquesta moció "quan queden 11 mesos per a les eleccions" no té cap sentit i només respon a un interés personal, per la qual cosa ha qualificat l'acord entre els cinc trànsfugues com "el pacte del rancor i la deshonra".

Per contra, Alfaro ha assegurat que té la consciència tranquil·la i que "Ciutadans continuarà treballant per i per a Loriguilla". També ha criticat que el president de la mesa del ple, un dels exregidors, haja negat la paraula al secretari, cosa que indica que "alguna cosa haurà d'amagar".

I ha rebutjat el discurs del nou alcalde, "en el qual s'ha limitat a dir 'Franco ha mort'" de "ridícul i vergonyant". "Ha quedat molt clar el projecte que tenen per a Loriguilla: cap ni un", ha rematat.

Fa unes setmanes, quan es va presentar la moció, el llavors alcalde ja va advertir que estava impulsada "per persones els únics interessos de les quals eren personals" per a convertir en primer edil el socialista Carlos Rodado durant sis mesos i, posteriorment, "la germana de l'actual president del PP i exalcalde, Montserrat Cervera", la resta de la legislatura.

També et pot interessar

stats